Viking Glory stärker Östersjön

När coronakrisen så småningom är över gäller det att stå redo på nytt. Viking Line bygger som bäst M/S Viking Glory i Kina och förbereder nu marknaden på vad som komma ska med det nya fartyget.

Lastkapaciteten på de finländska sjörutterna ökar avsevärt när M/S Viking Glory börjar trafikera år 2021. Fartyget ersätter M/S Amorella och tillför cirka 500 filmeter mer kapacitet på rutten Åbo–Stockholm. Det behövs, sjövägen är enda vägen ut från Finland västerut och över 80 procent av varuflödet i Finlands utrikeshandel sker sjöledes.

• Amorella hör till Viking Lines verkliga trotjänare, ända sedan hon byggdes i dåvarande Jugoslavien 1987. Här finns ett större reportage om fartyget att läsa.

• En av alla de som jobbar ombord är befälhavaren Rune Fellman. Du möter honom i detta reportage!

M/S Viking Glory blirViking Lines effektivaste fartyg för att transportera stora mängder last. Redan nu flyttar Viking Line över 133.000 fraktenheter på norra Östersjön – varje år. Hela koncernens andel av fraktmarknaden steg till uppskattningsvis 18,4 procent år 2019.

– Finland är i praktiken en ö sett ur den europeiska marknadens perspektiv. Sjötransporterna mellan de ekonomiska regionerna runt Åbo och Stockholm är livsviktiga för såväl exporten som importen mellan länderna vilket vi sett inte minst denna exceptionella vår, och vi ville därför satsa på fraktkapaciteten i vårt nya fartyg, berättar Viking Lines fraktdirektör Harri Tamminen.

År 2019 var marknadsandelen för personbilar som transporterade av Viking Line uppskattningsvis 31,9 procent.  Bildäcket på nya Viking Glory är både större och högre än på föregångaren Amorella, och det främsta målet har varit att utnyttja det så effektivt som möjligt. Under coronakrisen har de stora färjorna mellan Finland, Åland och Sverige upprätthållit en stor del av vardagen i länderna.

– Under årens lopp har bilarna blivit större och tekniken har utvecklats mer än förväntat. När nu varje avgång har större kapacitet och den utnyttjas bättre blir frakttransporterna också mer klimatsmarta, säger Tamminen.

Utöver fordon och viktiga export- och importvaror anlitas Viking Lines fartyg givetvis också av yrkeschaufförer. Det har i högre grad än tidigare beaktats när inredningen av Glory har planerats.

– Chaufförens arbete inkluderar mycket resande och det kan bli tungt i längden. Vi vill ge dem en möjlighet till en bättre vardag. I den tysta delen av Viking Glory finns chaufförernas egen avdelning som omfattar cirka 70 hytter samt en egen bastuavdelning och ett vardagsrum, berättar Tamminen.

På den här länken kan man läsa mer om det nya fartyget.

Viking Glory, så blir hon!

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »

I dag testades bogporten

Medan livet (alltför sakta) återvänder till det gamla normala pågår bygget av Viking Glory för fullt i Xiamen, Kina.
Läs mer »