Viking flyttar jobb till Finland

Viking Line avbryter samarbetet med kontaktcentret Ageris i Solna och flyttar den svenskspråkiga kundtjänsten till VSP (Vakka-Suomen Puhelin Oy) i Åbo som nu nyanställer upp till femtio personer.

Viking Line har varit kund hos Ageris sedan 2012 och var då mycket nöjda. Resetjänstchefen Sören Helgosson, Viking Line, beskrev samarbetet så här på Ageris hemsida:

”Ageris har tillför flexibilitet, stärkt vår försäljning i kundservice och sänkt Viking Lines kostnader samtidigt som våra möjligheter att följa upp verksamheten har förbättrats.”

Viking Line har tillsammans med bland annat matjätten Coop hört till Ageris största kunder.

Beslutet att lämna Sverige och Solna för att istället vända sig till VSP i Åbo är ändå utan dramatik, säger informationsdirektören Johanna Boijer-Svahnström till Yle Nyheter som var först med att berätta om flytten:

– Vi ser årligen över vår försäljningsverksamhet. Nu beslöt vi att vi testar Vakka-Suomen Puhelin. Det är ett kontinuerligt arbete man gör hela tiden och det blev ett byte nu, säger hon.

VST inleder genast nyrekryteringen av svenskspråkig personal för att ha allt klart när samarbetet i formell mening inleds i mars. Som minst krävs tio nya anställda men under högsäsong räknar VSP att över femtio personer ska jobba med Viking Lines kundservice från kontoret på Trädgårdsgatan i Åbo, nära Viking Lines hamnterminal.

– Det är givetvis en väldigt stor sak för oss och vi är väldigt glada över det nya samarbetet med Viking Line. Viking Line har väldigt starkt brand i Svenskfinland och det ska bli fint att jobba med bolaget, säger Gina Tallqvist, service manager vid VSP till Yle Nyheter.

Även om den största delen av bokningarna i dag utförs via nätet görs fortfarande nästan trettio procent via telefon. Några av dessa går direkt till Viking Lines egen kundbetjäning men också till utomstående callcenterföretag.

/Jörgen Pettersson

Investeringar tynger Eckerö

Aktieägarna i Rederi Ab Eckerö får räkna med ett lite tyngre år än man kanske vant sig vid.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Superjakt på Ålandsbesök

I dag har Åland och Mariehamn besök av sommarens kanske lyxigaste superjakt.
Läs mer »

Lägre förlust för Viking Line

I år var det 60 år sedan Viking Line inledde trafiken mellan Sverige och Åland och Fin
Läs mer »
Nya Föglöfärjan som skiss.

Finferries vann Föglöupphandling

I fredags stod det klart att det är ett konsortium bestående av statliga finländsk
Läs mer »
Foto: Gibraltar Chronicle

USA försökte stoppa tanker

Dramatiken kring den stoppade supertankern Grace 1 (300.579 DWT) fortsatte in i det
Läs mer »

Dödsolycka på M/S Misida

Överstyrmannen Erik Hansson, 34, från Sverige avled fredagen den 9 augusti i följderna av en arbetsplatsolycka ombord på Godby Shippings
Läs mer »