Viking ADCC blir M/S Villa De Teror

Arbetet med att färdigställa det som skulle blivit Viking Lines specialbyggda färja mellan Mariehamn och Kapellskär är snart klart. Redan i maj räknar köparen Trasmediterranea (Acciona Group) med att överta fartyget som ska heta M/S Villa De Teror efter en kommun på norra Las Palmas.

Viking ADCC beställdes vid varvet Astilleros de Sevilla den 29 januari 2007 men annullerades av rederiet den 8 februari 2010 efter kraftiga förseningar.

Fartyget byggs färdigt av varvet Factorías Vulcano i norra Spanien och enligt rapporter löper arbetet på snabbare än beräknat. I slutet av denna månad hoppas man vara färdiga, i april väntar provkörningar och i maj kan fartyget levereras.

M/S Villa De Teror är 139 meter lång och 22 meter bred med en marschfart på 22 knop och plats för 1.500 passagerare och 450 personbilar samt 600 lastmeter.

Det är ännu inte klart vilken trafik som fartyget ska inleda. Det spekuleras om Las Palmas, Denia-Ibiza, Gibraltar och så vidare.

Mer om den avbrutna beställningen och vad den innebar ekonomiskt finns att läsa på den här länken.

Foto: Emil Nylander

Klaipeda nytt för Birka

Långkryssningar blir allt viktigare för Birka Cruises och dess fartyg M/S Birka.
Läs mer »

Viking banar väg för ABB

Internationella jättekoncernen ABB har vunnit sitt första kontrakt på ett marint automationssystem i Kina.
Läs mer »
Foto: Wista Sweden

Walleniuschef till Sjöfartens dag

Wallenius Wilhelmsen hör till världens allra största rederier med sammanlagt över 130 fartyg som trafikerar 32 rutter på sex olika kontin
Läs mer »
Foto: Kystverket

Mystik över norsk fregattkrasch

En av norska marinens fem högteknologiska fregatter, KNM Helge Ingstad, kolliderade våldsamt med en fullastad civil oljetanker, M/T Sola
Läs mer »
Barnens julbord, Tuukka Ervasti/Viking Line.

Julsatsning på barn och vegan

Det mörka november är snart över och julen på kommande.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

”Högre avgifter hinder för miljömål”

I Sverige har många beslut de senaste åren gynnat den egna flottan och förutsättningarna för att bedriva sjöfart under svensk flagg vilke
Läs mer »