Vad ska Tallinks nya heta?

Tallink Grupp står redo för att tidigt nästa år dra igång bygget av ett nytt bil- och passagerarfartyg för trafiken på Finska viken mellan Helsingfors och Tallinn. Fartyget byggs i Rauma och ska vara klart i januari 2022. Ålands Sjöfart har berättat om projektet här. I dag lanserar Tallink Grupp en internationell namntävling för det nya höghastighetsfartyget, ett systerfartyg till gruppens senaste fartyg Megastar. Kontraktet för byggandet av det nya fartyget undertecknades av Tallink Grupp och Rauma Marine Constructions i april 2019 och nu vill rederiet hitta ett namn till fartyget innan bygget inleds. Alla över 18 år får delta i denna internationella tävling där man bland annat kan vinna en unik möjlighet att resa med fartygets jungfrufärd i januari 2022. På den här länken når du tävlingssidan.

– Våra fartyg är som familjemedlemmar för oss – för våra anställda, kunder och fartygsentusiaster runt Östersjön men även globalt. Att namnge en ny familjemedlem är ett stort ansvar, men även en stor ära. Av just den anledningen vill vi erbjuda en möjlighet till alla där ute, äran att få namnge Tallink Grupps nya fartyg som är designad för att bli en föregångare inom modern, innovativ och grön sjöfart, säger Paavo Nõgene, VD för Tallink Grupp.

Tävlingen pågår till och med 31 augusti 2019 och det vinnande namnet kommer att väljas av företagets styrelse i slutet av september.

Bilderna från www.faktaomfartyg.se.

Fartygslegend sänks – blir dykmål

En kollision i en kaj i Quebec gjorde att M/S Apollo (byggd 1970) inte längre får användas som passagerarfartyg i Kanada.
Läs mer »

Skarven på dock till 2 november

Trafiken mellan Degerby och Svinö haltar de tre sista veckorna av oktober, från fredag 11 oktober till den 2 november.
Läs mer »

Berglund boss för Europas redare

Grattis Claes Berglund, ny ordförande för den europeiska redarorganisationen ECSA!
Läs mer »
Annina Rosenqvist är projektledare. Foto: Jörgen Pettersson

Rekordintresse för Åbomässa

Åbo är platsen att vara på då oktober går över i november.
Läs mer »

Marina är ny på Alandia

Försäkringsbolaget Alandia har som uttalad ambition att växa i världen.
Läs mer »

Bra drag på Birka

Högre försäljning, fler passagerare och glödheta internetsidor gör att Birka Cruises kan blicka tillbaka på en bra sommar och se fram mot
Läs mer »