Vad ska Tallinks nya heta?

Tallink Grupp står redo för att tidigt nästa år dra igång bygget av ett nytt bil- och passagerarfartyg för trafiken på Finska viken mellan Helsingfors och Tallinn. Fartyget byggs i Rauma och ska vara klart i januari 2022. Ålands Sjöfart har berättat om projektet här. I dag lanserar Tallink Grupp en internationell namntävling för det nya höghastighetsfartyget, ett systerfartyg till gruppens senaste fartyg Megastar. Kontraktet för byggandet av det nya fartyget undertecknades av Tallink Grupp och Rauma Marine Constructions i april 2019 och nu vill rederiet hitta ett namn till fartyget innan bygget inleds. Alla över 18 år får delta i denna internationella tävling där man bland annat kan vinna en unik möjlighet att resa med fartygets jungfrufärd i januari 2022. På den här länken når du tävlingssidan.

– Våra fartyg är som familjemedlemmar för oss – för våra anställda, kunder och fartygsentusiaster runt Östersjön men även globalt. Att namnge en ny familjemedlem är ett stort ansvar, men även en stor ära. Av just den anledningen vill vi erbjuda en möjlighet till alla där ute, äran att få namnge Tallink Grupps nya fartyg som är designad för att bli en föregångare inom modern, innovativ och grön sjöfart, säger Paavo Nõgene, VD för Tallink Grupp.

Tävlingen pågår till och med 31 augusti 2019 och det vinnande namnet kommer att väljas av företagets styrelse i slutet av september.

Investeringar tynger Eckerö

Aktieägarna i Rederi Ab Eckerö får räkna med ett lite tyngre år än man kanske vant sig vid.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Superjakt på Ålandsbesök

I dag har Åland och Mariehamn besök av sommarens kanske lyxigaste superjakt.
Läs mer »

Lägre förlust för Viking Line

I år var det 60 år sedan Viking Line inledde trafiken mellan Sverige och Åland och Fin
Läs mer »
Nya Föglöfärjan som skiss.

Finferries vann Föglöupphandling

I fredags stod det klart att det är ett konsortium bestående av statliga finländsk
Läs mer »
Foto: Gibraltar Chronicle

USA försökte stoppa tanker

Dramatiken kring den stoppade supertankern Grace 1 (300.579 DWT) fortsatte in i det
Läs mer »

Dödsolycka på M/S Misida

Överstyrmannen Erik Hansson, 34, från Sverige avled fredagen den 9 augusti i följderna av en arbetsplatsolycka ombord på Godby Shippings
Läs mer »