Två nybyggen för Alfons Håkans

Alfons Håkans med hemort i Åbo har tecknat avtal om två nybyggda ASD-bogserbåtar som ska byggas vid varvet Sanmar i Turkiet. Fartygen som ritats av Robert Allan Ltd i Kanada ska levereras sommaren 2020 för trafik i norra Östersjön.

De nybyggda bogserarna hör till Alfons Håkans allra största investering och blir de första isbrytande assistensfartygen som levererats till ett privatägt rederi i Finland. Projektet beskrivs som ett samarbete mellan Alfons Håkans och Robert Allan Ltd:s gemensamma erfarenheter av isbrytning, assistans- och eskortoperationer.

– Det är en utmanande beställning eftersom det inte är tillräckligt att bara uppfylla isklassens krav när det gäller styrka och prestanda. Det gäller också att kombinera förmågan till isbrytning med assistensegensskaper vilket är ungefär som att blanda is och eld. Tack vare utmärkt samarbete mellan designern och oss har vi lyckats, säger Alfons Håkans’ vd Joakim Håkans.

Robert Allan har även varit delaktiga i Luleå Hamn ABs beställning av en ”världsunik bogserbåt” med 100 ton Bollar Pull-kapacitet. Enligt planerna ska den levereras i vår och gå lös på cirka 150 miljoner kronor, varav hybriddrift står för 15 miljoner kronor extra.

Alfons Håkans befinner sig i stark utveckling och expansion. Under fjolåret uppdaterades flottan med två ASD-bogserare, Pallas och Poseidon samt en konventionell isbrytare Hurtig vilket Ålands Sjöfart tidigare berättat om. Ett av flera skäl till utvecklingen är trenden att lastfartygen som trafikerar i Östersjön blir större och därmed ställer andra krav på bogserfartyggen.

– Vi har förberett denna investering under lång tid. Internt började vi planera under 2017 och vi skrev kontrakt med Robert Allan Ltd våren 2018, säger Joakim Håkans.

Tekniska fakta

  • Längd, överallt: 31,50 m
  • Bredd: 12 m
  • Djupgående: 5,6 m
  • Maskineri: 2 x 2.000 kW
  • Bollard pull: 67 ton
  • Fart: 13 knop
Foto: Oscar Farrera

Hurtigruten brast i rutiner

När Hurtigrutens fartyg M/S Roald Amundsen tvingades ställa in alla kryssningar till följd av covid-19 utbrott i juli tillsatte bolagets
Läs mer »

Jönköping valde Hogia

Att driva färjtrafik är ingen ensaksbransch.
Läs mer »

800 uppdrag för Sjöfartsverket

Sjöfartsverket genomförde över 800 sjöräddningsinsatser under årets sommarmånader mellan maj och augusti.
Läs mer »

I dag sjösätts Aurora Botnia

Aurora Botnia sjösätts i dag i Raumo och hela ceremonin kan följas i direktsändning med start klockan 15.00 finländsk tid.
Läs mer »

Lundqvist bygger tolfte tanker

Åländska Lundqvist Rederierna bygger ytterligare en aframax-tanker i Japan, vid Sumitomo Heavy Industries Marine and Engineering Co Ltd.
Läs mer »

Viking julkryssar till Mariehamn

En riktig jul inleds på Åland!
Läs mer »