Tungviktare till Sjöfartens dag

Sjöfartens dag som nästa år infaller den 9 maj har gjort klart med redaren Emanuele Grimaldi som en av talarna vid det traditionella ropax-seminariet som samlar beslutsfattare från hela Europa. I Östersjön är Grimaldi mest känd som vd och ägare av Finnlines, ett expanderande och framgångsrikt rederi med tät trafik även på Åland. Han är också vd och redare i sjunde generationen (!) för Grimaldi Group som grundades 1947 och äger en av världens största roro-flottor och är djupt engagerade i Motorways of the Sea i Europa; för både passagerare och last. När Lloyd’s List utsåg världens 100 mäktigaste shippingaktörer kom familjen Grimaldi och Emanuele på plats nummer 52 på listan som toppas av Kina.

Grimaldi Groups trafikområden är Atlanten, Medelhavet och Östersjön och fartygstyperna inkluderar det mesta inom roro-segmentet. Varje vecka angör ett Grimaldifartyg 120 hamnar i norra Europa, västra Afrika samt Nord- och Sydamerika. Sammanlagt äger gruppen mer än 100 fartyg.

För ögonblicket är Grimaldi Group och dess dotterbolag med sammanlagt 15.500 anställda engagerade i ett ambitiöst investeringsprogram som bland annat inkluderar förlängning av sex fartyg samt nybyggnation till ett värde av 200 miljoner euro. Green Ro-Ro Newbuilding Programme omfattar just nu tre 238 meter långa fartyg med 5.800 meter godsfiler på vardera.

Emanuele Grimaldi, 62, har suttit i Finnlines styrelse sedan 2006 då Grimaldi Group gick in för att ta över det då industriägda rederiet som grundats 1947. År 2007 blev Grimaldi största ägare och 2016 plockades Finnlines bort från den finländska börsen. Denne färgstarke italienske redare är känd för att tala både medryckande och inspirerande varför det är skäl att vara ute i god tid till nästa års Sjöfartens dag. Man kan förvänta sig några ord om Finnlines, om Grimaldi, om världshandeln och dess strukturer och mycket mer.

På den här länken kan du anmäla dig redan nu – till specialpris!

En av Emanuele Grimaldis närmaste män inom Finnlines är Tapani Voionmaa som vi presenterat tidigare.

Grimaldi talade för The Economist

Roro-jättar till nytt svenskt rederi

På ett rätt diskret vis har ett nytt svenskt rederi sett dagens ljus och lägger in en beställning på stora roro-fartyg i Kina.
Läs mer »
Foto: AVIC Weihai

WE Tech gör Stena miljövänligare

Morgondagens sjöfart måste vara renare än i dag och ett ständigt förnyelsearbete pågår inom världssjöfarten.
Läs mer »

Ansgar tar över M/S Alfågeln

Det blir vaktbyte kring driften av den åländska skärgårdstrafikens norra linje, mellan Hummelvik på Vårdö och Torsholma på Brändö.
Läs mer »

Ny strategi för sjöfartsforskning

Den 10 april lanserade Svensk Sjöfart en uppdaterad forskningsstrategi för 2019–2023.
Läs mer »

Skarp varning för IT-attacker

Den internationella sjöfarten är målet för avancerade IT-skurkar och shippingen borde ha högsta beredskap för en förestående cyberattack.
Läs mer »
Image: Seabourn

ABB säljer kraft till Seabourn

Kryssningsmarknaden tycks omättlig och fartygen blir bara fler och lyxigare.
Läs mer »