• Tomas Karlsson ny vd för Birka Cruises. Foto: Therese Andersson.
    Tomas Karlsson ny vd för Birka Cruises. Foto: Therese Andersson.
  • Tomas Karlsson ny vd för Birka Cruises. Foto: Therese Andersson.

Tomas ny vd för Birka

Eckerö Linjens vd Tomas Karlsson har utsetts till ny vd för Birka Cruises Ab. Tomas Karlsson har jobbat inom branschen sedan mitten av 1990-talet i en rad olika roller. Sedan 2009 har han varit en framgångsrik vd för Eckerö Linjen Ab, som är ett systerbolag till Birka Cruises Ab. Tomas kommer under en övergångstid att jobba parallellt med avgående VD Satu Andersson.

– Vi är mycket glada över att kunna konstatera att Tomas tackat ja till att bli ny ledare och vd för Birka Cruises Ab. Det fina arbete och resultat som Tomas levererat under sina år inom Eckerö Linjen Ab gör att det här känns som en bra lösning. Tomas tillträder vd-rollen i början av året, säger Eckerös koncernchef Björn Blomqvist.

– Jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag som VD för Birka Cruises Ab. Birka Cruises har i dag ett mycket starkt varumärke på marknaden med en fantastisk produkt som jag med största respekt och ödmjukhet vill ta mig an och fortsätta utveckla tillsammans med personalen ombord och på kontoret. Det känns även bra att få tid att sätta mig in i rollen och företaget tillsammans med Satu, säger Tomas Karlsson.

Samtidigt som Tomas Karlsson tar över vd-rollen för Birka Cruises Ab kommer koncernchef Björn Blomqvist att ta över rollen som VD för Eckerö Linjen Ab.

Foto: Oscar Farrera

Hurtigruten brast i rutiner

När Hurtigrutens fartyg M/S Roald Amundsen tvingades ställa in alla kryssningar till följd av covid-19 utbrott i juli tillsatte bolagets
Läs mer »

Jönköping valde Hogia

Att driva färjtrafik är ingen ensaksbransch.
Läs mer »

800 uppdrag för Sjöfartsverket

Sjöfartsverket genomförde över 800 sjöräddningsinsatser under årets sommarmånader mellan maj och augusti.
Läs mer »

I dag sjösätts Aurora Botnia

Aurora Botnia sjösätts i dag i Raumo och hela ceremonin kan följas i direktsändning med start klockan 15.00 finländsk tid.
Läs mer »

Lundqvist bygger tolfte tanker

Åländska Lundqvist Rederierna bygger ytterligare en aframax-tanker i Japan, vid Sumitomo Heavy Industries Marine and Engineering Co Ltd.
Läs mer »

Viking julkryssar till Mariehamn

En riktig jul inleds på Åland!
Läs mer »