• Tomas Karlsson ny vd för Birka Cruises. Foto: Therese Andersson.
    Tomas Karlsson ny vd för Birka Cruises. Foto: Therese Andersson.
  • Tomas Karlsson ny vd för Birka Cruises. Foto: Therese Andersson.

Tomas ny vd för Birka

Eckerö Linjens vd Tomas Karlsson har utsetts till ny vd för Birka Cruises Ab. Tomas Karlsson har jobbat inom branschen sedan mitten av 1990-talet i en rad olika roller. Sedan 2009 har han varit en framgångsrik vd för Eckerö Linjen Ab, som är ett systerbolag till Birka Cruises Ab. Tomas kommer under en övergångstid att jobba parallellt med avgående VD Satu Andersson.

– Vi är mycket glada över att kunna konstatera att Tomas tackat ja till att bli ny ledare och vd för Birka Cruises Ab. Det fina arbete och resultat som Tomas levererat under sina år inom Eckerö Linjen Ab gör att det här känns som en bra lösning. Tomas tillträder vd-rollen i början av året, säger Eckerös koncernchef Björn Blomqvist.

– Jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag som VD för Birka Cruises Ab. Birka Cruises har i dag ett mycket starkt varumärke på marknaden med en fantastisk produkt som jag med största respekt och ödmjukhet vill ta mig an och fortsätta utveckla tillsammans med personalen ombord och på kontoret. Det känns även bra att få tid att sätta mig in i rollen och företaget tillsammans med Satu, säger Tomas Karlsson.

Samtidigt som Tomas Karlsson tar över vd-rollen för Birka Cruises Ab kommer koncernchef Björn Blomqvist att ta över rollen som VD för Eckerö Linjen Ab.

Jan Hanses, vd Viking Line.

Dubblad vinst för Viking Line

Viking Line redovisar i dag resultatet för år 2019 och gör det med stärkt självförtroende.
Läs mer »

Alla överens i sjöfarten

Det råder fred och samförstånd bland parterna inom den finländska sjöfarten som förenar sig i konkurrensen mot omvärlden.
Läs mer »

Langhs scrubbers till Danmark

Den finländska scrubbertillverkaren Langh Tech har levererat sina system till fyra gastankers som ägs av Ultragas ApS.
Läs mer »

Almaco växer till Tyskland

Almaco Group som leds av ordförande Vilhelm ”Ville” Roberts och bland annat levererar pentrys och hytter till Viking Glory i Xiamen tar n
Läs mer »

Irish Ferries väljer Hogia

När det gäller sjöfart är det aldrig tillräckligt att ha gott manskap och bra båtar.
Läs mer »

Kom till Åland och bli sjöman

Vill du också ha en karriär inom sjöfart? Är du nyfiken på hur studier i anrika sjöfartsidyllen Åland skulle vara för dig?
Läs mer »