Tallink Silja vann prestigepris

Tallink Silja korades igår till vinnare i kategorin "Bästa rederi" på årliga branschgalan Grand Travel Award i Stockholm. Galan som i år firar 25-årsjubileum delade ut priser i sammanlagt 15 kategorier i ett fullsatt Vinterträdgården på Grand Hotel med över 500 gäster.

– Det känns fantastiskt skönt att vi har fått branschens uppskattning och erkännande för alla de produkter och tjänster som vi erbjuder. Vi är genuint tacksamma och väldigt glada för att all den ansträngning som vi gjort under senare tid nu burit frukt; inte bara sett till ökade passagerarvolymer på våra fartyg, utan även genom de stärkta relationerna till alla våra viktiga och uppskattade samarbetspartners inom branschen. Detta sporrar oss samtidigt att med än större kraft att fortsätta den resa av positiv utveckling som vi befinner oss på, säger Marcus Risberg, VD Tallink Silja AB i ett pressmeddelande.

Marcus Risberg är hemma från Åland och har tidigare intervjuats i Ålands Sjöfart, artikeln kan läsas här.

Juryns motivering för Tallink Silja i kategorin bästa rederi:

Temakryssningar som Let´s party, Rock the boat och Galaxy Beats alterneras senior- och julkryssningar. Tallink Silja Line har hittat sin plats i den konkurrensutsatta kryssningsbranschen.

– Tallink och Silja Line erbjuder det i särklass bredaste kryssnings- och destinationsutbudet i regionen och vi ser en tydlig tendens till ökade passagerarvolymer på våra rutter. Det breda utbudet i kombination med ökad synlighet på marknaden bland annat i form av sponsorskap av Melodifestivalen och Eurovision i fjol har gett oss ännu större popularitet bland både gamla och nya kunder och partners, tillägger Marcus Risberg.Grand Travel Award arrangerades för 25:e året i rad av affärs- och branschtidningen Travel News.

Birka Cruises vd Satu Andersson var nominerad till Årets ledare men den klassen vanns av hotellmagnaten Petter Stordalen, Nordic Choice.

Eero leder tung spetsgrupp

Vägen mellan varma somrar vid rodret på galeasen Albanus och storslagna möten med IMO:s mäktige generalsekreterare Kitack Lim kan tyckas
Läs mer »

Finnlines nya flaggskepp

I dag bekräftar Finnlines beställningen av två nya Superstar-fartyg med 5.100 löpmeter bildäck samt uppgraderade passagerarutrymmen för 1
Läs mer »

Fraktrekord för Viking Line

I dag lämnar Viking Line sin statistik för året 2019 och den skiljer sig något från den andra jätten på marknaden, Tallink Group.
Läs mer »

Varv och strejk minus för Wasaline

Trots en längre varvsvistelse och inställda avgångar på grund av sjömansunionens stödstrejk i november uppnådde Wasaline år 2019 samma om
Läs mer »

Oroligt efter drönarattack

Året 2020 har börjat högdramatiskt med tilltagande spänningar i några av länderna kring Persiska viken (läs Iran och Irak), där större de
Läs mer »

Tallink nära tio miljoner

Tallink Group närmar sig den magiska tiomiljonergränsen beträffande resenärer på ett kalenderår.
Läs mer »