Tallink in på finska börsen

AS Tallink Grupp växlar upp och förbereder en listning av koncernens aktier i Helsingfors redan i höst. Beskedet kommuniceras med ett pressmeddelande som lyder så här:

AS Tallink Grupp har idag meddelat Tallinnbörsen att bolaget planerar att genomföra en andra listning av koncernens aktier på Nasdaq Helsinki Stock Exchange. Beslutet fattades i veckan av koncernens Supervisory Board efter förslag från koncernens styrelse. Enligt beslutet kommer koncernen nu att påbörja förberedelser för listning på Helsingforsbörsen. Beräknat datum för detta kommer att preciseras under det förberedande arbetet, men beräknas kunna ske under tidig höst 2018. AS Tallink Grupps aktier kommer fortsättningsvis även att vara listade på Tallinnbörsen.

AS Tallink Grupps vd Paavo Nõgene säger i en kommentar:

– Den andra listningen kommer att göra Tallink Grupps aktier än mer tillgängliga för investerare och Helsingforsbörsen är ett naturligt val eftersom Finland är en av koncernens viktigaste hemmamarknader. Genom att lista aktierna på Helsingforsbörsen skapar vi ytterligare möjligheter för investerare att handla med Tallink Grupps aktier, och ännu en gång tillåta människorna i Finland bidra till det historiska varumärket Silja Lines verksamhet, liksom till Tallink Grupp i stort", tillägger Paavo Nõgene.

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »

Fler reste med M/S Eckerö

Nu har även Eckerö Linjen sammanställt antalet passagerare som reste med M/S Eckerö mellan Grisslehamn och Eckerö under år 2018.
Läs mer »
Foto: Gävle hamn

Gävle är Sveriges kaffehamn

Gävle hamn stärker sin position som Sveriges kaffehamn nummer ett.
Läs mer »