Stena Impero är fri igen

Världens just nu hårdast bevakade tanker, Stena Impero, är fri igen efter att den 19 juli ha tagits i beslag i Iran som ett svar på arresteringen av jättetankern Grace 1 i Gibraltar. Stena Impero lämnade redden i Bandar Abbas denna morgon och har nu siktet ställt mot Dubai.

– Befälhavaren rapporterar att besättningen är i säkerhet och vid gott mod som en följd av frisläppandet, säger Stena Bulks vd Erik Hånell.

 

Vid ankomsten till Dubai väntar medicinska kontroller besättningen som erbjuds debriefing innan hemfärden till familjerna i respektive länder.

– Stena Bulk och Northern Marine Management vill också ta tillfället i akt och hylla besättningen för visad professionalism under en svår och stressig tid och till de familjer som visade omtanke och stöd under hela tiden. Vikten av detta kan inte nog understrykas.

Stena Impero tillbringade tio veckor under ovissa förhållanden och Stena Bulk erbjuder nu allt stöd som behövs för att besättningsmedlemmarna ska kunna återgå till vardagen.

– Vi vill också tacka alla de myndigheter som bistått oss under de senaste tio veckorna och arbetat för fartygets frisläppande. Vi vill särskilt nämna Sveriges utrikesdepartement och brittiska regeringens olika departement som koordinerats av Transportministeriets marina avdelning. Dessutom tackar vi de länder som ordnat konsulära besök till fartyget; Indien, Ryssland, Lettland och Filippinerna.

 

Skriv ditt namn, rädda sjöfarten!

Till följd av covid-19-pandemin håller sjöfarten i Sverige på att gå under.
Läs mer »

Isabelle till Kapellskär

Tallink Grupp sätter in sitt fartyg M/S Isabelle (tidigare Isabella, Viking Line) på rutten Paldiski-Kapellskär över sommaren. För närvar
Läs mer »

Farväl Alpo, tack för allt

Sjökaptenen och redaren Alpo Mikkola var på många sätt mannen som begrep såväl sjöfartens inre väsen, livet ombord på fartygen, som de st
Läs mer »

Åland är navet i IT-nätverk

Ålänningen Sune Häggblom är vd för FerryGateway Association som bildades 2014 med avsikten att forma en ny IT-standard för kommunikation
Läs mer »

Viking tillbaka i försiktig trafik

Med beaktande av den finska regeringens beslut att successivt lätta på några av de coronarelaterade restriktionerna kommer Viking Line at
Läs mer »

Från rekordvår till fullt stopp

I mars i år såg det ut som om Strommas Rederi AB Göta Kanals kryssningssäsong försäljningsmässigt skulle bli det bästa året någonsin.
Läs mer »