Stena Impero är fri igen

Världens just nu hårdast bevakade tanker, Stena Impero, är fri igen efter att den 19 juli ha tagits i beslag i Iran som ett svar på arresteringen av jättetankern Grace 1 i Gibraltar. Stena Impero lämnade redden i Bandar Abbas denna morgon och har nu siktet ställt mot Dubai.

– Befälhavaren rapporterar att besättningen är i säkerhet och vid gott mod som en följd av frisläppandet, säger Stena Bulks vd Erik Hånell.

 

Vid ankomsten till Dubai väntar medicinska kontroller besättningen som erbjuds debriefing innan hemfärden till familjerna i respektive länder.

– Stena Bulk och Northern Marine Management vill också ta tillfället i akt och hylla besättningen för visad professionalism under en svår och stressig tid och till de familjer som visade omtanke och stöd under hela tiden. Vikten av detta kan inte nog understrykas.

Stena Impero tillbringade tio veckor under ovissa förhållanden och Stena Bulk erbjuder nu allt stöd som behövs för att besättningsmedlemmarna ska kunna återgå till vardagen.

– Vi vill också tacka alla de myndigheter som bistått oss under de senaste tio veckorna och arbetat för fartygets frisläppande. Vi vill särskilt nämna Sveriges utrikesdepartement och brittiska regeringens olika departement som koordinerats av Transportministeriets marina avdelning. Dessutom tackar vi de länder som ordnat konsulära besök till fartyget; Indien, Ryssland, Lettland och Filippinerna.

 

Trelleborg inför konstant flöde

Trelleborgs Hamn som ägs av kommunen Trelleborg har som målsättning att vara Europas bästa roro-hamn.
Läs mer »

Unik app till Gävle Hamn

Unikie, ett finländskt mjukvaruföretag som specialiserat sig på artificiell intelligens och programvara för autonoma fordon, ska med hjäl
Läs mer »

Nya avtal för Finferries med NTM

Det statliga finländska färjerederiet Finferries har gjort klart med ett långsiktigt serviceavtal med NTM-centralen (Närings-, trafik och
Läs mer »

Wasaline stöder Mercy Ships

Hjälporganisationen Mercy Ships fortsätter att sätta fokus på vad som egentligen är viktigt här i världen.
Läs mer »
Paneldeltagare Pia Meling, Mikael Ruhala, Jens Meier och Mikael Mäkinen samt moderator Jussi Tapio.

Vägen mot en smartare sjöfart

Finland har stått i hela den europeiska sjöfartens centrum i samband med det stora sjöfartsseminariet
Läs mer »

Satu lämnar Birka som nu söker ny vd

Birka Cruises vd Satu Andersson lämnar Birka Cruises efter sex händelserika och framgångsrika år.
Läs mer »