Stena Impero är fri igen

Världens just nu hårdast bevakade tanker, Stena Impero, är fri igen efter att den 19 juli ha tagits i beslag i Iran som ett svar på arresteringen av jättetankern Grace 1 i Gibraltar. Stena Impero lämnade redden i Bandar Abbas denna morgon och har nu siktet ställt mot Dubai.

– Befälhavaren rapporterar att besättningen är i säkerhet och vid gott mod som en följd av frisläppandet, säger Stena Bulks vd Erik Hånell.

 

Vid ankomsten till Dubai väntar medicinska kontroller besättningen som erbjuds debriefing innan hemfärden till familjerna i respektive länder.

– Stena Bulk och Northern Marine Management vill också ta tillfället i akt och hylla besättningen för visad professionalism under en svår och stressig tid och till de familjer som visade omtanke och stöd under hela tiden. Vikten av detta kan inte nog understrykas.

Stena Impero tillbringade tio veckor under ovissa förhållanden och Stena Bulk erbjuder nu allt stöd som behövs för att besättningsmedlemmarna ska kunna återgå till vardagen.

– Vi vill också tacka alla de myndigheter som bistått oss under de senaste tio veckorna och arbetat för fartygets frisläppande. Vi vill särskilt nämna Sveriges utrikesdepartement och brittiska regeringens olika departement som koordinerats av Transportministeriets marina avdelning. Dessutom tackar vi de länder som ordnat konsulära besök till fartyget; Indien, Ryssland, Lettland och Filippinerna.

 

Bilderna från www.faktaomfartyg.se.

Fartygslegend sänks – blir dykmål

En kollision i en kaj i Quebec gjorde att M/S Apollo (byggd 1970) inte längre får användas som passagerarfartyg i Kanada.
Läs mer »

Skarven på dock till 2 november

Trafiken mellan Degerby och Svinö haltar de tre sista veckorna av oktober, från fredag 11 oktober till den 2 november.
Läs mer »

Berglund boss för Europas redare

Grattis Claes Berglund, ny ordförande för den europeiska redarorganisationen ECSA!
Läs mer »
Annina Rosenqvist är projektledare. Foto: Jörgen Pettersson

Rekordintresse för Åbomässa

Åbo är platsen att vara på då oktober går över i november.
Läs mer »

Marina är ny på Alandia

Försäkringsbolaget Alandia har som uttalad ambition att växa i världen.
Läs mer »

Bra drag på Birka

Högre försäljning, fler passagerare och glödheta internetsidor gör att Birka Cruises kan blicka tillbaka på en bra sommar och se fram mot
Läs mer »