Sommarens alla kryssare

Vintern är inte över än men det blir bättre för varje dag som går! Första tecknet på den annalkande värmen är att Mariehamns Hamn Ab berättar vilka gästande kryssningsfartyg som är på kommande till Åland. Arbetet med att locka hit kryssningsfartyg bedrivs huvudsakligen av Visit Åland och Ålandsresor med Gunilla Karlsson i spetsen. Det är ingen liten affär. Fartygen som är på väg hit rymmer sammanlagt nästan 17.000 passagerare som får sig åländska äventyr och shopping till livs.

Första fartyget är i år liksom tidigare tyska kryssaren AIDAcara som anländer på Valborgsmässoafton den 30 april. Sista besökaren är AIDAaura som kommer den 9 september. Däremellan ryms sammanlagt 13 olika fartryg som står för sammanlagt 21 besök. Bland de mer spektakulära gästerna har vi exempelvis segelkryssaren Sea Cloud II, Mystic Cruises’ World Voyager, splitternya Ritz Carltons kryssare Evrima (i begynnelsen kallad Azora) som sjösatts i juni samt Azamara Quest som hör till RCCL:s flotta.

Hela listan kan ses på bilden upptill.

Jan Hanses, vd Viking Line.

Dubblad vinst för Viking Line

Viking Line redovisar i dag resultatet för år 2019 och gör det med stärkt självförtroende.
Läs mer »

Alla överens i sjöfarten

Det råder fred och samförstånd bland parterna inom den finländska sjöfarten som förenar sig i konkurrensen mot omvärlden.
Läs mer »

Langhs scrubbers till Danmark

Den finländska scrubbertillverkaren Langh Tech har levererat sina system till fyra gastankers som ägs av Ultragas ApS.
Läs mer »

Almaco växer till Tyskland

Almaco Group som leds av ordförande Vilhelm ”Ville” Roberts och bland annat levererar pentrys och hytter till Viking Glory i Xiamen tar n
Läs mer »

Irish Ferries väljer Hogia

När det gäller sjöfart är det aldrig tillräckligt att ha gott manskap och bra båtar.
Läs mer »

Kom till Åland och bli sjöman

Vill du också ha en karriär inom sjöfart? Är du nyfiken på hur studier i anrika sjöfartsidyllen Åland skulle vara för dig?
Läs mer »