Sommarens alla kryssare

Vintern är inte över än men det blir bättre för varje dag som går! Första tecknet på den annalkande värmen är att Mariehamns Hamn Ab berättar vilka gästande kryssningsfartyg som är på kommande till Åland. Arbetet med att locka hit kryssningsfartyg bedrivs huvudsakligen av Visit Åland och Ålandsresor med Gunilla Karlsson i spetsen. Det är ingen liten affär. Fartygen som är på väg hit rymmer sammanlagt nästan 17.000 passagerare som får sig åländska äventyr och shopping till livs.

Första fartyget är i år liksom tidigare tyska kryssaren AIDAcara som anländer på Valborgsmässoafton den 30 april. Sista besökaren är AIDAaura som kommer den 9 september. Däremellan ryms sammanlagt 13 olika fartryg som står för sammanlagt 21 besök. Bland de mer spektakulära gästerna har vi exempelvis segelkryssaren Sea Cloud II, Mystic Cruises’ World Voyager, splitternya Ritz Carltons kryssare Evrima (i begynnelsen kallad Azora) som sjösatts i juni samt Azamara Quest som hör till RCCL:s flotta.

Hela listan kan ses på bilden upptill.

Foto: Oscar Farrera

Hurtigruten brast i rutiner

När Hurtigrutens fartyg M/S Roald Amundsen tvingades ställa in alla kryssningar till följd av covid-19 utbrott i juli tillsatte bolagets
Läs mer »

Jönköping valde Hogia

Att driva färjtrafik är ingen ensaksbransch.
Läs mer »

800 uppdrag för Sjöfartsverket

Sjöfartsverket genomförde över 800 sjöräddningsinsatser under årets sommarmånader mellan maj och augusti.
Läs mer »

I dag sjösätts Aurora Botnia

Aurora Botnia sjösätts i dag i Raumo och hela ceremonin kan följas i direktsändning med start klockan 15.00 finländsk tid.
Läs mer »

Lundqvist bygger tolfte tanker

Åländska Lundqvist Rederierna bygger ytterligare en aframax-tanker i Japan, vid Sumitomo Heavy Industries Marine and Engineering Co Ltd.
Läs mer »

Viking julkryssar till Mariehamn

En riktig jul inleds på Åland!
Läs mer »