• M/S Skarven ligger vid kaj
    M/S Skarven ligger vid kaj
  • M/S Skarven ligger vid kaj

Skarven på dock igen

För andra gången på ett år är M/S Skarven på dock och därmed ur trafik. I fjol i månadsskiftet mars-april dockades fartyget för ”planerat underhåll som bottenmålning och underhållsarbeten i maskin och arbeten med bogvisiret”. I år är det dags för halning av huvudmaskinerna samt byte av de boxkylar som bland annat stoppade fartyget en dag i januari.

Skarven som dockas i Nådendal dit hon anlände tidigt på tisdagsmorgonen blir borta från Föglötrafiken till och med fredagen den 13 april. Under tiden ersätter m/s Knipan m/s Skarven på Föglölinjen. M/s Ejdern ersätter i sin tur m/s Knipan på linjen Hummelvik-Torsholma. Från lördagen den 14 april klockan 06:30 från Degerby planeras m/s Skarven trafikera igen på Föglölinjen. 

”Resenärer på Föglölinjen uppmanas att lämna bilen till följd av kapacitetsbrist”, skriver trafikavdelningen vid Ålands landskapsregering och tillägger:

”Bilköer kommer att uppstå eftersom m/s Knipans lastkapacitet är mindre än m/s Skarvens. Försök att undvika transport av fordon mellan Svinö och Degerby under tiden Skarven är ur trafik. Alla fordon kommer inte att rymmas med på turerna. Störningarna beräknas vara som störst mitt på dagen.”

Söndag 8 april 2018 kör m/s Knipan extra avgångar klockan 19:40 från Degerby och 20:15 från Svinö.

Eftersom Knipans kapacitet är mindre än Skarvens ber landskapsregeringen att resenärer på Föglölinjen lämnar bilen och använder kollektivtrafiken istället. Buss från Svinö kombinerar med Föglölinjen sex gånger per vardag till Mariehamn och bussturlistan finns på Ålandstrafikens hemsida.

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »

Fler reste med M/S Eckerö

Nu har även Eckerö Linjen sammanställt antalet passagerare som reste med M/S Eckerö mellan Grisslehamn och Eckerö under år 2018.
Läs mer »
Foto: Gävle hamn

Gävle är Sveriges kaffehamn

Gävle hamn stärker sin position som Sveriges kaffehamn nummer ett.
Läs mer »