• M/S Silja Europa
    M/S Silja Europa
  • M/S Silja Europa

Silja Europa till Mariehamnn

Tallink utökar antalet specialkryssningar med M/S Silja Europa under sommaren 2019; fyra till Visby, två till Riga och en kryssning till sommarens nya destination, Mariehamn. Alla specialkryssningar genomförs med ”en dag på destinationen”- temat, så att passagerarna spenderar två nätter ombord och en hel dag på resmålet. I Mariehamn blir därmed Silja Europa ett av de dussintalet gästande kryssningsfartyg som Visit Åland kämpar för att locka in.  Vardagligt trafikerar Silja Europa mellan Helsingfors och Tallinn där man gör så kallade tjugotvå timmars kryssningar.

Första kryssningen från Helsingfors till Riga görs under valborgshelgen 30.4.2019. Den andra kryssningen till Riga avgår den 12.8.2019. Visbykryssningarna är 14.7, 21.7, 28.7. och 4.8.

Specialkryssningen till Mariehamn avgår den 8.7.2019 från Helsingfors via Tallinn till Mariehamn. Även estländska passagerare har möjlighet att åka på den här kryssningen från Tallinn. På returen kan kryssningsresenärer som åkt från Finland spendera sin förmiddag i Tallinn. Båten avgår från Helsingfors på kvällen kl. 17.00 och stannar i Tallinn kl. 20-20.30. Framme på Åland spenderas tisdagen den 9.7 mellan kl. 9.30-20.00 med bussutflykter med mera. I Tallinn har man möjlighet att spendera onsdag förmiddag 10.7 kl. 8.30-12.30 och tillbaks i Helsingfors är man samma eftermiddag kl. 16.00.

– Vi bestämde oss för att utöka kommande sommars destinationsutbud, eftersom 2018 års specialkryssningar till Visby och Riga var väldigt lyckade och populära. Vi är glada att vi får en ny destination till nästa sommar då Silja Europa gör en så kallad ”en dag i Mariehamn-kryssning”, säger Tallink Silja Oy:s Head of Product Management Jani Mäkelä.

Biljettförsäljningen börjar i januari 2019. Under hösten förbereder Tallink Silja sommarens utflykts- och programinnehåll till kryssningarna.

Silja Europa är Östersjöns största bil- och passagerarfärja, den tar över 3.000 passagerare. Fartyget genomgick en totalförnyelse i slutet av 2016.

M/S Silja Europa

Unik app till Gävle Hamn

Unikie, ett finländskt mjukvaruföretag som specialiserat sig på artificiell intelligens och programvara för autonoma fordon, ska med hjäl
Läs mer »

Nya avtal för Finferries med NTM

Det statliga finländska färjerederiet Finferries har gjort klart med ett långsiktigt serviceavtal med NTM-centralen (Närings-, trafik och
Läs mer »

Wasaline stöder Mercy Ships

Hjälporganisationen Mercy Ships fortsätter att sätta fokus på vad som egentligen är viktigt här i världen.
Läs mer »
Paneldeltagare Pia Meling, Mikael Ruhala, Jens Meier och Mikael Mäkinen samt moderator Jussi Tapio.

Vägen mot en smartare sjöfart

Finland har stått i hela den europeiska sjöfartens centrum i samband med det stora sjöfartsseminariet
Läs mer »

Satu lämnar Birka som nu söker ny vd

Birka Cruises vd Satu Andersson lämnar Birka Cruises efter sex händelserika och framgångsrika år.
Läs mer »

4.000 ton olja kommer till Åland

I dag är den ryska tankern Lada i Mariehamn för att lossa 4.000 ton olja till Mariehamns Energi.
Läs mer »