• M/S Silja Europa
    M/S Silja Europa
  • M/S Silja Europa

Silja Europa till Mariehamnn

Tallink utökar antalet specialkryssningar med M/S Silja Europa under sommaren 2019; fyra till Visby, två till Riga och en kryssning till sommarens nya destination, Mariehamn. Alla specialkryssningar genomförs med ”en dag på destinationen”- temat, så att passagerarna spenderar två nätter ombord och en hel dag på resmålet. I Mariehamn blir därmed Silja Europa ett av de dussintalet gästande kryssningsfartyg som Visit Åland kämpar för att locka in.  Vardagligt trafikerar Silja Europa mellan Helsingfors och Tallinn där man gör så kallade tjugotvå timmars kryssningar.

Första kryssningen från Helsingfors till Riga görs under valborgshelgen 30.4.2019. Den andra kryssningen till Riga avgår den 12.8.2019. Visbykryssningarna är 14.7, 21.7, 28.7. och 4.8.

Specialkryssningen till Mariehamn avgår den 8.7.2019 från Helsingfors via Tallinn till Mariehamn. Även estländska passagerare har möjlighet att åka på den här kryssningen från Tallinn. På returen kan kryssningsresenärer som åkt från Finland spendera sin förmiddag i Tallinn. Båten avgår från Helsingfors på kvällen kl. 17.00 och stannar i Tallinn kl. 20-20.30. Framme på Åland spenderas tisdagen den 9.7 mellan kl. 9.30-20.00 med bussutflykter med mera. I Tallinn har man möjlighet att spendera onsdag förmiddag 10.7 kl. 8.30-12.30 och tillbaks i Helsingfors är man samma eftermiddag kl. 16.00.

– Vi bestämde oss för att utöka kommande sommars destinationsutbud, eftersom 2018 års specialkryssningar till Visby och Riga var väldigt lyckade och populära. Vi är glada att vi får en ny destination till nästa sommar då Silja Europa gör en så kallad ”en dag i Mariehamn-kryssning”, säger Tallink Silja Oy:s Head of Product Management Jani Mäkelä.

Biljettförsäljningen börjar i januari 2019. Under hösten förbereder Tallink Silja sommarens utflykts- och programinnehåll till kryssningarna.

Silja Europa är Östersjöns största bil- och passagerarfärja, den tar över 3.000 passagerare. Fartyget genomgick en totalförnyelse i slutet av 2016.

M/S Silja Europa
M/S Møysalen på väg in i Sandnessjøen. Foto: Boreal.

Norskt intresse för Föglölinjen

I dag är det 69 dagar kvar innan anbuden på den så kallade Föglölinjen mellan Svinö och Mellanholm ska vara inlämnade till Ålands landska
Läs mer »

Kändistätt på Rosella

Ute råder minusgrader men ombord på M/S Rosella höjs temperaturen när våren snart kommer.
Läs mer »

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »