Shippingtoppar möts i Helsingfors

Det europeiska sjöklustrets toppar samlas till Breaking Waves-konferensen i Helsingfors den 21 november. Keynote-talarna är Emanuele Grimaldi som leder Grimaldi Group och Jens Meier som leder Hamburgs hamn. Breaking Waves anordnas i samarbete med världens ledande start-up evenemang SLUSH. Breaking Waves utmanar nyckelaktörer i det europeiska maritima klustret att möta branschens utmaningar i en ökande global konkurrens. Det europeiska maritima klustret har potential att spela en betydelsefull roll i det globala miljöarbetet.

90 procent av världshandeln transporteras till sjöss. Mängden globala sjötransporter förväntas öka kraftigt under de kommande åren och trycket på att bibehålla konkurrenskraften på den världsomfattande marknaden stiger. Då den teknologiska utvecklingen och klimatförändringen ändrar branschens verksamhetsmiljö på oförutsedda vis, samlar Breaking Waves det maritima klustret för att hitta nyckel till framgång i en allt hårdare global konkurrens.

– Vi uppmanar hela branschen att ta del i dialogen. Automation och digitaliseringsutvecklingen ändrar sjöfarten, och klimatförändringen utmanar hela det maritima klustret att nå lösningar, som driver mot utsläppsfri sjölogistik. I Breaking Waves försöker vi skapa diskussion och hitta nya perspektiv för att lösa de gemensamma utmaningarna. Det europeiska klustret har möjlighet att spela en betydande roll i det globala arbetet för att minska utsläppen – innovationer som vi utvecklar här kan utnyttjas överallt i världen, säger Tiina Tuurnala, vd för Rederierna i Finland och ordförande för Finlands Maritima Kluster som är med och anordnar konferensen.

Huvudteman för konferensen i år är optimering av den logistiska kedjan och ekosystem som producerar innovationer för sjölogistiken. Keynote-talarna är topproffs på internationell nivå. Emanuele Grimaldi från Grimaldi Group, Jens Meier från Hamburgs hamn och Pia Meling från Massterly är med och sätter färg på arrangemanget.

Emanuele Grimaldi är verkställande direktör och president för Finnlines och koncernen Grimaldi Group, som hör till världens största roro-rederier. Koncernen som bedriver verksamhet i över 25 länder och har 15.000 anställda, har under de senaste åren gjort betydande insatser i miljövänlig sjöfart och fartyg som utnyttjar ny teknologi.

Jens Meier leder Hamburgs hamn som är Tysklands största och Europas tredje största hamn. Med 830 års historia har hamnen lyckats hålla sig i spetsen av utvecklingen, med att bland annat satsa på ibruktagandet av 5G teknologi i ett samarbetsprojekt med Nokia.

Massterly, som representeras av Pia Meling, är världens första företag som totalt koncentrerar på att operera autonoma fartyg. Bolaget som skapats utav Kongsbergs och Wilhelmsens samarbete är en föregångare i automations utvecklingen och har varit med i bland annat det norska Yara Birkeland fraktfartygsprojektet.

Under konferenseftermiddagen förväntas framåtsiktande tal och intressanta diskussioner. De finländska talarna blir inte i de internationella gästernas skugga. Det inhemska maritima klustret representeras bland annat av Mikael Mäkinen, styrelseordförande för Valmet, och Tero Ojanperä, styrelseordförande för Silo.AI. Programmet kommer att vara en kombination av paneldebatter, keynote-tal och presentationer av innovativa start-up företag.

De mest potentiella start-up företagen representeras av företagsaccelerationsprogrammet Maritime Accelerator, som kombinerar tillväxtföretag med havsindustrins största aktörer. I år är partnerföretagen Meyer Turku, Royal Caribbean och Rauma Marine Constructions, och resultaten av samarbetsprojekten från programmet presenteras i konferensen.

Eero leder tung spetsgrupp

Vägen mellan varma somrar vid rodret på galeasen Albanus och storslagna möten med IMO:s mäktige generalsekreterare Kitack Lim kan tyckas
Läs mer »

Finnlines nya flaggskepp

I dag bekräftar Finnlines beställningen av två nya Superstar-fartyg med 5.100 löpmeter bildäck samt uppgraderade passagerarutrymmen för 1
Läs mer »

Fraktrekord för Viking Line

I dag lämnar Viking Line sin statistik för året 2019 och den skiljer sig något från den andra jätten på marknaden, Tallink Group.
Läs mer »

Varv och strejk minus för Wasaline

Trots en längre varvsvistelse och inställda avgångar på grund av sjömansunionens stödstrejk i november uppnådde Wasaline år 2019 samma om
Läs mer »

Oroligt efter drönarattack

Året 2020 har börjat högdramatiskt med tilltagande spänningar i några av länderna kring Persiska viken (läs Iran och Irak), där större de
Läs mer »

Tallink nära tio miljoner

Tallink Group närmar sig den magiska tiomiljonergränsen beträffande resenärer på ett kalenderår.
Läs mer »