• Viking Lines Key Account Manager Katarina Kneck och försäljningsrepresentant Patricia Toledano mottog priset den 25 april 2018.
    Viking Lines Key Account Manager Katarina Kneck och försäljningsrepresentant Patricia Toledano mottog priset den 25 april 2018.
  • Viking Lines Key Account Manager Katarina Kneck och försäljningsrepresentant Patricia Toledano mottog priset den 25 april 2018.

Servicepris till Viking Line

Inom servicebranschen är det viktigt att ”underpromise and overdeliver”, som det heter på engelska. En nöjd kund och så vidare är vägen till framgång. Därför är det lätt att förstå Viking Lines stolthet över att fem gånger av sju möjliga de senaste åren ha utsetts till det rederi som ger bäst service på Östersjön. I går var det dags igen då rederiet fick sin femte titel av det svenska folket.

Den riksrepresentativa undersökningen Service Score mäter varje år kundnöjdheten hos svenska företag, myndigheter och organisationer. Service Score har de senaste sju åren mätt kundnöjdhet och bemötande i en rad olika tjänstebranscher. Viking Line som i år nominerades tillsammans med två andra rederier i kategorin Transporter till sjöss, tilldelades vid prisutdelningen den 25 april 2018 utmärkelsen Bästa Service.

– Det är våra 6,5 miljoner kunder som ska stå i centrum hos Viking Line. Vårt viktigaste uppdrag är att se till att alla blir så väl omhändertagna och bortskämda hos oss, som möjligt. Att vi nu vinner Service Score för femte gången är förstås en stor ära och ett kvitto på att vi fokuserar på rätt saker. Men det finns inget tak för hur bra servicen kan bli, så det här priset gör oss både glada och sporrade att fortsätta utveckla en service av högsta kvalitet, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Service Score mäter årligen kundupplevelsen hos över 170 svenska företag, myndigheter och organisationer i 20-talet olika branscher. Ett riksrepresentativt urval av drygt 3.000 svenska konsumenter svarar i årets mätning på frågor om hur servicen och kundbemötandet fungerar.Viking Line har vunnit priset i sin kategori åren 2013, 2014, 2016, 2017 och 2018. Övriga pristagare i resebranschen i år är bland annat SAS, Ving och Flygbussarna.

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »

Fler reste med M/S Eckerö

Nu har även Eckerö Linjen sammanställt antalet passagerare som reste med M/S Eckerö mellan Grisslehamn och Eckerö under år 2018.
Läs mer »
Foto: Gävle hamn

Gävle är Sveriges kaffehamn

Gävle hamn stärker sin position som Sveriges kaffehamn nummer ett.
Läs mer »