Säljare söker jobb, helst till sjöss

I spåren på covid-19-pandemin tornar en helt ny vardag upp sig. En av alla de som drabbas då Birka Cruises läggs ned och arbetsplatserna ombord på Rederi Ab Eckerös fartyg decimeras är Madeleine Larsen, parfymförsäljare på Eckerö Linjens M/S Eckerö. Hon har kortare tjänstgöringstid bakom sig än andra och får därför inte fortsätta när rederiet decimeras. Madeleine hör till dem som stortrivts ombord på Eckerö och som öppenhjärtigt skriver om sin nya verklighet på Linked In och Facebook:

”Jag har nu kommit hem från mitt allra sista pass ombord på Eckerö Linjen. Där har jag arbetat som parfymförsäljare och trivts så galet bra tillsammans med mina fina och grymt duktiga kollegor. Den här veckan har varit otroligt känslosam och jobbig på många sätt. Man har sett alla ledsna kollegor som precis som jag har blivit uppsagda till följd av arbetsbrist. Jag själv är så himla ledsen också. Vi har varit glada av att se varandra efter många månader då fartygen varit upplagda pga covid-19. Vi är så många anställda på både M/S Eckerö o M/S Birka Stockholm som har älskat våra jobb, haft vårt andra hem ombord och blivit en stor båtfamilj. Nu blir vi tyvärr inte bara av med jobbet, vi måste tömma våra hytter i vårt andra hem och vi slits från vår andra ’familj’.”

Madeleine Larsen använder starka ord när hon beskriver livet ombord, hon förtydligar att det kanske inte är så enkelt att begripa detta om man själv aldrig jobbat till sjöss:

”Jag har aldrig någonsin arbetat och trivts så bra som jag har gjort inom Rederi Eckerö Sverige AB. Det har varit en fantastisk tid i mitt liv. Det har aldrig gjort så ont i mig som nu att lämna ett jobb. Vi är så många som inte var beredda på det här och jag hoppas av hela mitt hjärta att allt kommer att lösa sig till det bästa för rederiet och för alla mina fina Eckerö- och Birkakollegor.”’

Innan faktum bekräftades och det stod klart att Birka Cruises skulle läggas ned levde Madeleine Larsen och hennes kolleger på hoppet, för sin egen skull och för svensk sjöfarts skull. Nu återstår bara, för tillfället, att söka jobb någon annanstans, helst nära Forshaga där hon bor eller i närheten av Karlstad. Allra helst vill hon dock fortsätta ombord på något fartyg med kundkontakter.

– Jag har arbetat som säljare i butiker, ställföreträdande butikschef, avdelningsansvarig och nu det senaste året ute på båt där jag var parfymförsäljare. Jag var även tilltänkt att bli vikarierande parfymföreståndare. Jag vill gärna utvecklas, ha ett ansvar och arbeta för att klara resultat och mål. Jag är även certifierad butikschef på Entreprenörskolan i Leksand. Hör gärna av dig med tips eller om du har något som du tror passar mig, helst av allt till sjöss där jag trivts allra bäst!”

50 miljoner sämre för Tallink

Det kanske mest överraskande i Tallinks Grupps halvårsrapport är att resultatet inte är ännu sämre.
Läs mer »

Mexico köper åländskt

Trots utmanande tider fortsätter åländska Carus och dess systerbolag Winpos att leverera IT-lösningar över hela världen.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Grimaldi ilsken på statligt stöd

Finnlines redovisar ett halvårsresultat för perioden januari till juni 2020 som landar väsentligt lägre än i fjol.
Läs mer »

Säljare söker jobb, helst till sjöss

I spåren på covid-19-pandemin tornar en helt ny vardag upp sig.
Läs mer »

Tallink Silja tar över Birkaidé

Den krassa verkligheten i marknadsekonomin resulterar nu i att Tallink Siljas M/S Silja Symphony tar över Birka Cruises populära kryssnin
Läs mer »
Koncernchef Björn Blomqvist. Foto: Therese Andersson.

Storägare räddar Eckerö med lån

Rederi Ab Eckerös största ägargrupp, den åländska familjen Mansén, går in med 2 miljoner euro i kapitallån till det krisande rederiet.
Läs mer »