Rekordkvartal för Wasaline

Wasaline som trafikerar mellan Vasa och Umeå lever et liv i ekonomisk medvind. Årets andra kvartal var det bästa sedan trafikstarten år 2013. Passagerarna ökade med 4,2 procent jämfört med fjolårets rekordsiffror och antalet personbilar steg med  8,6 procent och fraktenheterna med 6,6 procent. Omsättningen ökade med 10,8 procent eller 5,3 miljoner euro jämfört med i fjol. I juni gjordes dessutom rekord på alla segment och omsättningen ökade med 16,4 procent.

Wasaline har kört 9,4 procent fler resor under kvartalet jämfört med i fjol, ett resultat av att antalet turer utökats. Olika bränsleinbesparingsprojekt har gett bra resultat och Wasaline har minskat på utsläpp av CO2 med 1,15 ton (6,3 procent) per resa under Q2 vilket innebär en minskning av CO2 utsläpp under hela året på ca 1.495 ton.

– Det är glädjande och mycket inspirerande att arbeta med en sådan fin och engagerad personal vi har i rederiet! Jag är övertygad om att det engagemang och den arbetglädje vi alla har syns i allt vi gör och bidrar stort till vår fortsatta framgång i Kvarken. Är mycket nöjd med att vi samtidigt minskar på miljöbelastningen med att minska på CO2 utsläpp och minimerar bränlseförbrukningen, kommenterar vd Peter Ståhlberg.
 

Tallink lånar till nybygge

Tallink Grupp lånar 197,6 miljoner euro för att bygga den nya LNG-färjan vid Rauma Marine Construction som
Läs mer »

Lundqvist visar ny miljonvinst

Åländska Lundqvist Rederierna tjänar pengar igen efter fjolårets tillfälliga dykning.
Läs mer »

Iransk ilska mot Gibraltar

Gibraltar som på lördag drar igång NatWest International Island Games är centrum för världen
Läs mer »

Carnivals flotta väljer STM

Tack vare EU-projektet STM som drivs av bland andra svenska Sjöfartsverket blir världssjöfart
Läs mer »

Här är världens hetaste tanker

Världens antagligen mest omskrivna oljetanker heter M/T Grace 1 och ligger just nu utanför Gibraltar, övervakade av brittiska marinen och
Läs mer »

All time high på Rosella

Åland lockar allt fler besökare vilket är härligt så här mitt i sommaren med starkaste månaden framför oss.
Läs mer »