Rekordkvartal för Wasaline

Wasaline som trafikerar mellan Vasa och Umeå lever et liv i ekonomisk medvind. Årets andra kvartal var det bästa sedan trafikstarten år 2013. Passagerarna ökade med 4,2 procent jämfört med fjolårets rekordsiffror och antalet personbilar steg med  8,6 procent och fraktenheterna med 6,6 procent. Omsättningen ökade med 10,8 procent eller 5,3 miljoner euro jämfört med i fjol. I juni gjordes dessutom rekord på alla segment och omsättningen ökade med 16,4 procent.

Wasaline har kört 9,4 procent fler resor under kvartalet jämfört med i fjol, ett resultat av att antalet turer utökats. Olika bränsleinbesparingsprojekt har gett bra resultat och Wasaline har minskat på utsläpp av CO2 med 1,15 ton (6,3 procent) per resa under Q2 vilket innebär en minskning av CO2 utsläpp under hela året på ca 1.495 ton.

– Det är glädjande och mycket inspirerande att arbeta med en sådan fin och engagerad personal vi har i rederiet! Jag är övertygad om att det engagemang och den arbetglädje vi alla har syns i allt vi gör och bidrar stort till vår fortsatta framgång i Kvarken. Är mycket nöjd med att vi samtidigt minskar på miljöbelastningen med att minska på CO2 utsläpp och minimerar bränlseförbrukningen, kommenterar vd Peter Ståhlberg.
 

Septor ordnar teknikmässa

Välkomna till Septors stora leverantörsdagar som ordnas för femte gången i Helsingfors, Åbo och Mariehamn!
Läs mer »

Ökat miljötänk bland Ålands färjor

Miljön är en av de största frågorna som är på tapeten nuförtiden. Alla vill vi göra vad vi kan för att minska utsläpp och spara på elen.
Läs mer »

Wasaline köper mer från Wärtsilä

Wasalines nya RoPax-färja som har officiell byggstart på måndag vid Rauma Marine Constructions (RMC) i Finland satsar högt när det gäller
Läs mer »

Bra affär ta emot kryssare

Årets sommar börjar nalkas slutet.
Läs mer »
Foto: Karsten Bidstrup.

Hurtigruten tog Nordvästpassagen

Om det är något som definierar människan är det drivet att söka andra vägar och hitta nya platser.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

RABN sålde första fartyget

Det är en både glad och vemodig vd Antti Partanen som i dag på eftermiddagen bekräftar att Rederi Ab Nathalie i Åbo för första gången sål
Läs mer »