• Annina Rosenqvist är projektledare. Foto: Jörgen Pettersson
    Annina Rosenqvist är projektledare. Foto: Jörgen Pettersson
  • Annina Rosenqvist är projektledare. Foto: Jörgen Pettersson

Rekordintresse för Åbomässa

Åbo är platsen att vara på då oktober går över i november. Den 31.10-1.11 är det dags för årets upplaga av Sjöfartsmässan som ordnas i Auriga Business Center i Åbo. Arrangörer av den stora Sjöfartsmässan som ordnas vartannat år i Åbo är alumniföreningen Ånikap rf samt Aboa Mare där Annina Rosenqvist är projektledare för mässan. Förväntningarna är höga inför årets event som samlar 56 utställare från det samlade finländska och åländska sjöfartsklustret; hela 16 rederier är på plats!

– Vi riktar oss mot professionella inom sjöfartsnäringen, sjöfarare, rederier, start-up företag, myndigheter samt till lärare och studerande inom branschen. I samband med mässan hålls även en konferens med workshop, paneldiskussion och karriärevenemang, säger Rosenqvist.

Årets öppningstalare är Alexander Avanth, Digital Intrapreneur and Director of Business Innovation vid PTC Holding. Han ska senare också leda workshopen Future Leadership and Forecasting under mässans andra dag. Workshopen är avsedd för ledare inom sjöfartsnäringen som vill vara med och skapa en roadmap för ledarskap och strategier i en framtida digitaliserad sjöfart. Avanth är en tungviktare i talarbranschen och högt listad på olika TED-listor. Han beskriver sig själv som ”TEDx Speaker on Navigating Digital Mindfulness, future enthusiast, ordained buddhist monk and tech connoisseur. Speaking order into Chaos.”

Enligt Avanth är effekterna av teknologier såsom autonoma fartyg, allmän artificiell intelligens (AI), genmodifiering och bioteknologi överväldigande.

– Vi måste försöka bilda oss en uppfattning om framtiden på ett sätt som vi själva förstår. Detta innebär att en organisation snabbt måste identifiera begränsningarna i sina kunskaper för att kunna finna en lämplig strategisk samarbetspartner, tillägger Avanth som talar på engelska.

Under den första konferensdagen ordnas en paneldiskussion om autonom sjöfart med rubriken ”Will autonomous shipping be reality and in what extent?” I paneldiskussionen diskuterar ledare inom sjöfartsnäringen sjöfartens framtid.
På annan plats i denna tidning berättar vi om Sjöfartskonvojen som under året dragit fram över Sverige för att locka nya sjömän till branschen. Finland dras med liknande problem och insikten att detta borde hanteras är i stigande. Därför ordnas ett karriärevenemang under konferensens första dag.

Arrangörer är Aboa Mares studerandeorganisation ENÅ (Elevföreningen vid Navigationsskolan i Åbo) och representanter för rederier, privata yachter och Finlands sjöfartsmyndighet presenterar karriärmöjligheter och diskuterar tillsammans med åhörarna olika arbetsmöjligheter inom branschen.
 

Viking Glory stärker Östersjön

När coronakrisen så småningom är över gäller det att stå redo på nytt.
Läs mer »

Baltic Queen till Mariehamn

Till följd av att reserestriktionerna mellan Estland och Finbland upphör att gälla i juni aviserar Tallink Grupp helt ny veckotrafik mell
Läs mer »

Skriv ditt namn, rädda sjöfarten!

Till följd av covid-19-pandemin håller sjöfarten i Sverige på att gå under.
Läs mer »

Isabelle till Kapellskär

Tallink Grupp sätter in sitt fartyg M/S Isabelle (tidigare Isabella, Viking Line) på rutten Paldiski-Kapellskär över sommaren. För närvar
Läs mer »

Farväl Alpo, tack för allt

Sjökaptenen och redaren Alpo Mikkola var på många sätt mannen som begrep såväl sjöfartens inre väsen, livet ombord på fartygen, som de st
Läs mer »

Åland är navet i IT-nätverk

Ålänningen Sune Häggblom är vd för FerryGateway Association som bildades 2014 med avsikten att forma en ny IT-standard för kommunikation
Läs mer »