Rafael betalar Vikingminne

Gunnar och Ellen Eklunds minnesmärke kan nu förverkligas sedan släkten efter Rafael Mattsson går in med nödvändiga medel. Detta berättar Vikingseniorernas ordförande Jan Kajander i ett pressmeddelande i dag:

Ättlingarna till ekonomierådet Rafael Mattsson har meddelat att de skjuter till de 30.000 euro som saknas sedan Viking Line dragit tillbaka den tidigare utlovade finansieringen av minnesmärket som ska planeras i Esplanaden.

Rafael Mattsson var en av de få som 1959 trodde på Gunnar Eklunds idé att börja med färjtrafik mellan Sverige-Åland-Finland och tecknade aktier i Rederiaktiebolaget Vikinglinjen. Han valdes också in i rederiets styrelse.

Rafael Mattsson var också med och startade Ålandsfärjan Ab 1963 som numera heter Viking Line och satt i styrelsen in i 1990-talet. Han var en mycket god vän och ett stort stöd för Gunnar Eklund under alla år.
 
Viking Lines styrelse utlovade i september 2017 ett stöd på 30.000 euro till Gunnar och Ellen Eklunds minnesmärke. Viking Seniors har  därefter arbetat med att förverkliga minnesmärket.

När utformning och plats var klart och arbetet att förfärdiga minnesmärket var i full gång och utbetalningarna till alla medverkande skulle göras kom ett nytt besked från Viking Lines styrelse som drog tillbaka den utlovade summan.

För Viking Seniors blev det ekonomiska läget därmed kritiskt.

Viking Seniors är djupt tacksamma för Rafael Mattssons ättlingars generösa bidrag för förverkligandet av minnesmärket.

Eftersom finansieringen nu är klar kan Viking Seniors äntligen börja planera för avtäckningen. Vi återkommer till datumen för denna.
 
Viking Seniors
Jan Kajander
Ordförande

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »

Fler reste med M/S Eckerö

Nu har även Eckerö Linjen sammanställt antalet passagerare som reste med M/S Eckerö mellan Grisslehamn och Eckerö under år 2018.
Läs mer »
Foto: Gävle hamn

Gävle är Sveriges kaffehamn

Gävle hamn stärker sin position som Sveriges kaffehamn nummer ett.
Läs mer »