Rafael betalar Vikingminne

Gunnar och Ellen Eklunds minnesmärke kan nu förverkligas sedan släkten efter Rafael Mattsson går in med nödvändiga medel. Detta berättar Vikingseniorernas ordförande Jan Kajander i ett pressmeddelande i dag:

Ättlingarna till ekonomierådet Rafael Mattsson har meddelat att de skjuter till de 30.000 euro som saknas sedan Viking Line dragit tillbaka den tidigare utlovade finansieringen av minnesmärket som ska planeras i Esplanaden.

Rafael Mattsson var en av de få som 1959 trodde på Gunnar Eklunds idé att börja med färjtrafik mellan Sverige-Åland-Finland och tecknade aktier i Rederiaktiebolaget Vikinglinjen. Han valdes också in i rederiets styrelse.

Rafael Mattsson var också med och startade Ålandsfärjan Ab 1963 som numera heter Viking Line och satt i styrelsen in i 1990-talet. Han var en mycket god vän och ett stort stöd för Gunnar Eklund under alla år.
 
Viking Lines styrelse utlovade i september 2017 ett stöd på 30.000 euro till Gunnar och Ellen Eklunds minnesmärke. Viking Seniors har  därefter arbetat med att förverkliga minnesmärket.

När utformning och plats var klart och arbetet att förfärdiga minnesmärket var i full gång och utbetalningarna till alla medverkande skulle göras kom ett nytt besked från Viking Lines styrelse som drog tillbaka den utlovade summan.

För Viking Seniors blev det ekonomiska läget därmed kritiskt.

Viking Seniors är djupt tacksamma för Rafael Mattssons ättlingars generösa bidrag för förverkligandet av minnesmärket.

Eftersom finansieringen nu är klar kan Viking Seniors äntligen börja planera för avtäckningen. Vi återkommer till datumen för denna.
 
Viking Seniors
Jan Kajander
Ordförande

Tallink lånar till nybygge

Tallink Grupp lånar 197,6 miljoner euro för att bygga den nya LNG-färjan vid Rauma Marine Construction som
Läs mer »

Lundqvist visar ny miljonvinst

Åländska Lundqvist Rederierna tjänar pengar igen efter fjolårets tillfälliga dykning.
Läs mer »

Iransk ilska mot Gibraltar

Gibraltar som på lördag drar igång NatWest International Island Games är centrum för världen
Läs mer »

Carnivals flotta väljer STM

Tack vare EU-projektet STM som drivs av bland andra svenska Sjöfartsverket blir världssjöfart
Läs mer »

Här är världens hetaste tanker

Världens antagligen mest omskrivna oljetanker heter M/T Grace 1 och ligger just nu utanför Gibraltar, övervakade av brittiska marinen och
Läs mer »

All time high på Rosella

Åland lockar allt fler besökare vilket är härligt så här mitt i sommaren med starkaste månaden framför oss.
Läs mer »