• Arkivbild: Owe Ehlén.
    Arkivbild: Owe Ehlén.
  • Arkivbild: Owe Ehlén.

Olaglig strejk stoppar Raumo

Hamnen i Raumo, Finland, står stilla till följd av något som arbetsgivaren Euroports Rauma Oy betraktar som en olaglig strejk bland företagets stuveriarbetare. I en information till kunderna skriver vd Timo Lehtinen att arbetet upphörde vid lunchtid i måndags för att återupptas på onsdag morgon kl 06.00. Ett av de fartyg som drabbats av stoppet är Godby Shippings M/S Link Star som går i trafik för UPM-Kymmene mellan Raumo och Santander i Spanien.

Timo Lehtinen konstaterar att branschens kollektivavtal är i kraft varför strejken strider mot gällande lag. Åtgärderna stoppar allt arbete inom stuveriet och i alla terminaler i hamnen som är Finlands femte största och som hanterar sex miljoner ton gods varje år. Strejken bottnar i pågående samarbetsförhandlingar, enligt Euroports som också varnar för hårt tryck på onsdagsmorgonen då arbetet återupptas.

– Vi beklagar alla de konsekvenser som som detta medför i vår service, skriver Timo Lehtinen till kunderna.

Förutom Link Star finns även fartygen M/S Lady Clarissa, M/S Baltic Bright, M/S Volga Maersk och M/S Eemsgracht i hamnen.

Septor ordnar teknikmässa

Välkomna till Septors stora leverantörsdagar som ordnas för femte gången i Helsingfors, Åbo och Mariehamn!
Läs mer »

Ökat miljötänk bland Ålands färjor

Miljön är en av de största frågorna som är på tapeten nuförtiden. Alla vill vi göra vad vi kan för att minska utsläpp och spara på elen.
Läs mer »

Wasaline köper mer från Wärtsilä

Wasalines nya RoPax-färja som har officiell byggstart på måndag vid Rauma Marine Constructions (RMC) i Finland satsar högt när det gäller
Läs mer »

Bra affär ta emot kryssare

Årets sommar börjar nalkas slutet.
Läs mer »
Foto: Karsten Bidstrup.

Hurtigruten tog Nordvästpassagen

Om det är något som definierar människan är det drivet att söka andra vägar och hitta nya platser.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

RABN sålde första fartyget

Det är en både glad och vemodig vd Antti Partanen som i dag på eftermiddagen bekräftar att Rederi Ab Nathalie i Åbo för första gången sål
Läs mer »