Ökat miljötänk bland Ålands färjor

Miljön är en av de största frågorna som är på tapeten nuförtiden. Alla vill vi göra vad vi kan för att minska utsläpp och spara på elen. Därför är det många som väljer bort flyg och i stället satsar på andra transportmedel. Färjor är exempelvis populära alternativ. Men faktum är att många färjor inte är så miljövänliga som man kanske kan tro. Därför har åländska färjor bestämt sig för att sticka ut i mängden och öka sitt miljötänk.

Viking Grace

Viking Line har på senaste tid gjort förändringar på sina färjor för att de ska bli mer miljövänliga och för att resenärerna ska kunna åka båt med ett rent samvete. Detta har man bland annat gjort genom att byta ut traditionellt bränsle mot naturgas. Man har därigenom minskat kväve- och partikelutsläppen med 85 % samt växthusgaserna med 15 procent. Detta gör verkligen stor skillnad i längden.

Man har även infört ett energiåtervinningssystem som är helt unikt. Det tar vara på spillvärmen från båtens motorer och gör om den till elektricitet som används bland annat till belysning. Så varje gång en resenär tänder lampan så vet han eller hon att det är miljövänlig belysning som används.

Viking Lines miljötänk har inte gått obemärkt förbi. Deras gröna rotorsegel vann pris för ”Årets ansvariga turismgärning” 2018 med motiveringen:

”Viking Line har redan i åratal satsat på att minska utsläppen. Ett nytt konkret exempel är den nya typens rotorsegel som installerades på Viking Grace i april 2018. Rotorseglet har utvecklats i Finland. Precis som LNG-bränslet, som används i Viking Grace, är rotorseglet en innovation som sparar bränsle och minskar utsläppen. Nya rotorsegel kommer också att installeras på Viking Lines nya fartyg som kommer till Åbo–Stockholm-linjen.”

Finferries

En annan sak som är på g i Östersjön är elhybridfärjor som beräknas minska utsläppen markant. Ålands landskapsregering har gått in för att beställa en hybridfärja i samarbete med Finferries och Ansgar Ab som är tänkt att tas i bruk 2022 och kommer att minska utsläppen med 48.000 ton koldioxid i skärgården. Detta under en period på 15 år, vilket är avtalstiden som det beslutats om. Detta kommer inte bara att spara på miljön, utan ekonomiskt är det en fördel då driftskostnader kommer sjunka med 3 miljoner euro per år.

Miljövänliga lösningar som dessa som införts och kommer att införas bland de åländska färjorna gör alltså inte bara att man sänker utsläppen av koldioxid, utan sparar också in en hel del pengar.

Bilderna från www.faktaomfartyg.se.

Fartygslegend sänks – blir dykmål

En kollision i en kaj i Quebec gjorde att M/S Apollo (byggd 1970) inte längre får användas som passagerarfartyg i Kanada.
Läs mer »

Skarven på dock till 2 november

Trafiken mellan Degerby och Svinö haltar de tre sista veckorna av oktober, från fredag 11 oktober till den 2 november.
Läs mer »

Berglund boss för Europas redare

Grattis Claes Berglund, ny ordförande för den europeiska redarorganisationen ECSA!
Läs mer »
Annina Rosenqvist är projektledare. Foto: Jörgen Pettersson

Rekordintresse för Åbomässa

Åbo är platsen att vara på då oktober går över i november.
Läs mer »

Marina är ny på Alandia

Försäkringsbolaget Alandia har som uttalad ambition att växa i världen.
Läs mer »

Bra drag på Birka

Högre försäljning, fler passagerare och glödheta internetsidor gör att Birka Cruises kan blicka tillbaka på en bra sommar och se fram mot
Läs mer »