Ökat miljötänk bland Ålands färjor

Miljön är en av de största frågorna som är på tapeten nuförtiden. Alla vill vi göra vad vi kan för att minska utsläpp och spara på elen. Därför är det många som väljer bort flyg och i stället satsar på andra transportmedel. Färjor är exempelvis populära alternativ. Men faktum är att många färjor inte är så miljövänliga som man kanske kan tro. Därför har åländska färjor bestämt sig för att sticka ut i mängden och öka sitt miljötänk.

Viking Grace

Viking Line har på senaste tid gjort förändringar på sina färjor för att de ska bli mer miljövänliga och för att resenärerna ska kunna åka båt med ett rent samvete. Detta har man bland annat gjort genom att byta ut traditionellt bränsle mot naturgas. Man har därigenom minskat kväve- och partikelutsläppen med 85 % samt växthusgaserna med 15 procent. Detta gör verkligen stor skillnad i längden.

Man har även infört ett energiåtervinningssystem som är helt unikt. Det tar vara på spillvärmen från båtens motorer och gör om den till elektricitet som används bland annat till belysning. Så varje gång en resenär tänder lampan så vet han eller hon att det är miljövänlig belysning som används.

Viking Lines miljötänk har inte gått obemärkt förbi. Deras gröna rotorsegel vann pris för ”Årets ansvariga turismgärning” 2018 med motiveringen:

”Viking Line har redan i åratal satsat på att minska utsläppen. Ett nytt konkret exempel är den nya typens rotorsegel som installerades på Viking Grace i april 2018. Rotorseglet har utvecklats i Finland. Precis som LNG-bränslet, som används i Viking Grace, är rotorseglet en innovation som sparar bränsle och minskar utsläppen. Nya rotorsegel kommer också att installeras på Viking Lines nya fartyg som kommer till Åbo–Stockholm-linjen.”

Finferries

En annan sak som är på g i Östersjön är elhybridfärjor som beräknas minska utsläppen markant. Ålands landskapsregering har gått in för att beställa en hybridfärja i samarbete med Finferries och Ansgar Ab som är tänkt att tas i bruk 2022 och kommer att minska utsläppen med 48.000 ton koldioxid i skärgården. Detta under en period på 15 år, vilket är avtalstiden som det beslutats om. Detta kommer inte bara att spara på miljön, utan ekonomiskt är det en fördel då driftskostnader kommer sjunka med 3 miljoner euro per år.

Miljövänliga lösningar som dessa som införts och kommer att införas bland de åländska färjorna gör alltså inte bara att man sänker utsläppen av koldioxid, utan sparar också in en hel del pengar.

15-årskalas för tankerpool

Stena Sonangol-poolen, som startade år 2005, består i dag av ett tjugotal ”högkvalitativa och bränslesnåla fartyg” av Suezmax-modell. Poo
Läs mer »

Oxelösund redo för metan

Jobbet med att göra sjöfarten mer och gärna helt fri från koldioxidutsläpp pågår varje dag över hela världen.
Läs mer »

Oxelösund redo för metan

Jobbet med att göra sjöfarten mer och gärna helt fri från koldioxidutsläpp pågår varje dag över hela världen.
Läs mer »
Peter Ståhlberg i Raumo förra veckan när Aurora Botnia kölsträcktes. Foto: Jörgen Pettersson.

Mer stålar för Ståhlberg

Wasaline som trafikerar mellan Vasa och Umeå med M/S Wasa Express fortsätter tuffa på och tjäna pengar.
Läs mer »

Öppna hytten med mobilen

Viking Line tar första steget mot en helt pappersfri värld genom att lansera digitala hyttnycklar ombord på M/S Viking XPRS som går mella
Läs mer »

Nionde titeln för Birka

Det är full fart på Birka Cruises. Fartyget Birka Stockholm avgår i eftermiddag mot Sundsvall och årets skidweekend.
Läs mer »