• Foto: www.vesselfinder.com (översta bilden)
    Foto: www.vesselfinder.com (översta bilden)
  • Foto: www.vesselfinder.com (översta bilden)

Ny linjetrafik för Eckerö

Verbrugge Terminals i Terneuzen, Holland, startar ny linjetrafik till Sverige med hjälp av bland andra Eckerö Shippings roro-fartyg M/S Exporter och M/S Shipper. Hittills har Exporter gjort två anlöp till den nygamla hamnen för befraktaren Holmen Papers räkning.

– Folk som jobbar i hamnen minns fartyget från tidigare trafik. Det är trevligt, säger Eckerö Shipping vd Jari Sorvettula.

 

Eckerö Shipping Ab har som ett resultat av ett mångårigt samarbete hyrt ut två av tre fartyg till Holmen Paper fram till och med 2021. Det tredje fartyget Transporter är utchartrat till DFDS fram till och med 2021 med option för ytterligare ett år. Det är också Holmen Paper som är initiativtagare till den nya linjen. Exporter och Shipper lastar i Bråviken (Norrköping) och Hallstavik för ömsom Storbritannien och ömsom fasta Europa. Hittills har lossningen på den europeiska sidan huvudsakligen skett i Amsterdam men det byter nu till Terneuzen där agentkontoret Wagenborg håller i det praktiska.

Lasterna från Sverige består huvudsakligen av pappersrullar, tidingar och annnat tryckt material som transporteras från Terneuzen till olika tryckerier med hjälp av Terneuzen Internationale Wegtransporten. Verbrugge Teminals har varit en viktig central för papper oich kartong sedan decennier tillbaka.

Här kan man läsa mer om den nya linjetrafiken på Vesselfinder.

På den här länken berättar agenten Wagenborg om trafiken

50 miljoner sämre för Tallink

Det kanske mest överraskande i Tallinks Grupps halvårsrapport är att resultatet inte är ännu sämre.
Läs mer »

Mexico köper åländskt

Trots utmanande tider fortsätter åländska Carus och dess systerbolag Winpos att leverera IT-lösningar över hela världen.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Grimaldi ilsken på statligt stöd

Finnlines redovisar ett halvårsresultat för perioden januari till juni 2020 som landar väsentligt lägre än i fjol.
Läs mer »

Säljare söker jobb, helst till sjöss

I spåren på covid-19-pandemin tornar en helt ny vardag upp sig.
Läs mer »

Tallink Silja tar över Birkaidé

Den krassa verkligheten i marknadsekonomin resulterar nu i att Tallink Siljas M/S Silja Symphony tar över Birka Cruises populära kryssnin
Läs mer »
Koncernchef Björn Blomqvist. Foto: Therese Andersson.

Storägare räddar Eckerö med lån

Rederi Ab Eckerös största ägargrupp, den åländska familjen Mansén, går in med 2 miljoner euro i kapitallån till det krisande rederiet.
Läs mer »