Nu är hela Tallink tillbaka

Det har tagit fyra månader men från och med i dag är Tallink Siljas samtliga femton fartyg tillbaka i trafik. Linjerna är inte samma som förut och volymerna är bara en bråkdel av förr men det är ändå ett viktigt tecken på framtidstro. Detta uppmärksamma Tallink Grupps kommunikationschef Erika Janson i ett pressmeddelande som lyder så här:

I dag 15 juli är första dagen sedan utbrottet av Coronapandemin, den snabba nedstängningen av många europeiska gränser och införandet av reserestriktioner, som alla Tallink Grupps 15  fartyg åter är ute i trafik på Östersjön. Förra gången alla Tallink Grupps fartyg var på havet samtidigt under en och samma dag var lördagen den 14 mars 2020 - exakt fyra månader sedan.

Under krisens värsta fas var endast halva koncernens flotta i begränsad trafik, och under flera månader främst för att transportera gods mellan företagets hemmamarknader i Estland, Finland, Sverige och Lettland.

Alla 14 fartyg som företaget hade på Östersjön före krisen, och ett nytt lastfartyg som företaget förvärvade tidigare i juli, ligger just nu i trafik på olika och delvis tillfälliga rutter runt Östersjöregionen.

I dag 15 juli reser totalt cirka 20.000 passagerare fördelat på alla koncernens rutter på Östersjön, såsom Tallinn-Helsingfors, Stockholm-Riga, Stockholm-Visby, Tallinn-Åbo, Åbo - Åland, Åbo-Stockholm och Helsingfors-Riga. Samma dag förra året reste 41.403 passagerare på något av Tallink Grupps fartyg.

”De senaste fyra månaderna har varit en utmaning för alla, men vi lovade att vi skulle vara ute på havet igen så snart som möjligt, och här är vi nu. Vi är inte ens i närheten av att vara tillbaka i normal verksamhet och kapacitet, men åtminstone är nu äntligen alla våra fartyg där de hör hemma igen – på havet och inte uppställda i hamnar, säger Tallink Grupps VD Paavo Nõgene.

”Jag är så glad att vi kan erbjuda våra produkter till alla lojala kunder igen. Framför allt är jag dock stolt över alla medarbetare på Tallink Grupp. Det har sannerligen inte varit lätt, men alla har arbetat extremt hårt under de senaste fyra månaderna för att hålla verksamheten igång, för att hitta lösningar och hjälpa våra kunder. Utan dem hade det inte gått”, säger Paavo Nõgene.

Även Viking Lines och Rederi Ab Eckerös fartyg är tillbaka i trafik under en annan verklighet än förut, med passagerarvolymer långt från det som kräver för att nå en god affär eller ens break-even. Det som Tallink Siljas vd säger är tillämpligt även på Viking och Eckerö. Det är långt kvar till tidigare passagerarmängder vilket med stor säkerhet kommer att märkas på många olika sätt i hela branschen. Många arbetstagare har fortfarande inte kunnat återvända till sina arbetsplatsre, för att ta ett exempel..

50 miljoner sämre för Tallink

Det kanske mest överraskande i Tallinks Grupps halvårsrapport är att resultatet inte är ännu sämre.
Läs mer »

Mexico köper åländskt

Trots utmanande tider fortsätter åländska Carus och dess systerbolag Winpos att leverera IT-lösningar över hela världen.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Grimaldi ilsken på statligt stöd

Finnlines redovisar ett halvårsresultat för perioden januari till juni 2020 som landar väsentligt lägre än i fjol.
Läs mer »

Säljare söker jobb, helst till sjöss

I spåren på covid-19-pandemin tornar en helt ny vardag upp sig.
Läs mer »

Tallink Silja tar över Birkaidé

Den krassa verkligheten i marknadsekonomin resulterar nu i att Tallink Siljas M/S Silja Symphony tar över Birka Cruises populära kryssnin
Läs mer »
Koncernchef Björn Blomqvist. Foto: Therese Andersson.

Storägare räddar Eckerö med lån

Rederi Ab Eckerös största ägargrupp, den åländska familjen Mansén, går in med 2 miljoner euro i kapitallån till det krisande rederiet.
Läs mer »