• Foto: Jörgen Pettersson
    Foto: Jörgen Pettersson
  • Foto: Jörgen Pettersson

Nu är dags att söka till sjöss

Är du intresserad av att jobba utomlands och göra internationell karriär? Då kan Sjöfartsgymnasiet vara nåt för dig! Den 14 mars inleds följande så kallade inriktningsstudier:

Däcks- och maskinreparatör. Utbildningen ger möjlighet till många olika behörigheter som vaktman, maskinman/matros, förare, reparatör/båtsman, skeppare i inrikestrafik och maskinskötare, beroende på studiernas omfattning och mängden fartygsförlagd praktik.

Fartygselektriker. Denna inriktning ger dig behörighetsbrev som fartygselektriker och möjligheter till arbete ombord på fartyg med hela världen som arbets­fält. 

Vaktmaskinmästare. Som vaktmaskinmästare kommer du att jobba som maskinbefäl ombord på fartyg. Dina arbetsuppgifter är att vara arbetsledare för manskap, samt sköta drift och underhåll av maskiner och anläggningar ombord.

Vaktstyrman. Efter utbildningen kan du arbeta som vakthavande styrman ombord på fartygen eller som befälhavare på mindre fartyg (Förordning 166/2013). Dina arbetsuppgifter är att som vakthavande befäl sköta framfarten av fartyget och/eller vara arbetsledare för manskap.

– Om du har en vaktmansutbildning eller någon gymnasieutbildning, hör gärna av dig till oss så berättar vi mera. Saknar du vaktmansutbildningen som krävs för examen/behörighet kan du skaffa dig den senare, förklarar vikarierande platsansvarig lektor Stig Lindberg.

Utbildningarna är heltidsstudier och omfattar resten av läsåret 2017-2018 samt läsåren 2018-2019 och 2019-2020. Senast den 28 februari 2018 måste du anmäla dig.

För mera information ring +358 18 532 299 eller mejla sjofartsgymnasiet@ha.ax.

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »

Fler reste med M/S Eckerö

Nu har även Eckerö Linjen sammanställt antalet passagerare som reste med M/S Eckerö mellan Grisslehamn och Eckerö under år 2018.
Läs mer »
Foto: Gävle hamn

Gävle är Sveriges kaffehamn

Gävle hamn stärker sin position som Sveriges kaffehamn nummer ett.
Läs mer »