• Foto: Godby Shipping.
    Foto: Godby Shipping.
  • Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries, ett av många rederier som nu söker nya vägar mot framtiden. P&O Ferries hör till de etablerade aktörerna som nu gör en offensiv på Irländska sjön i form av fler avgångar mellan Larne och Cairnryan, skriver Niferrysite. Dessutom har operatören hyrt in M/S Misida från Godby Shipping för att sköta trafiken mellan Liverpool och Dublin.

Misida ska vid sidan av de övriga fartygen M/S Norbay, M/S Norbank och M/S Clkipper Pennant stärka konkurrenskraften för P&O Ferries och utöka alternativen för fraktkunderna. Misida byggdes 2007 i Hamburg och kan ta 2.155 meter last och tolv chaufförer.

50 miljoner sämre för Tallink

Det kanske mest överraskande i Tallinks Grupps halvårsrapport är att resultatet inte är ännu sämre.
Läs mer »

Mexico köper åländskt

Trots utmanande tider fortsätter åländska Carus och dess systerbolag Winpos att leverera IT-lösningar över hela världen.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Grimaldi ilsken på statligt stöd

Finnlines redovisar ett halvårsresultat för perioden januari till juni 2020 som landar väsentligt lägre än i fjol.
Läs mer »

Säljare söker jobb, helst till sjöss

I spåren på covid-19-pandemin tornar en helt ny vardag upp sig.
Läs mer »

Tallink Silja tar över Birkaidé

Den krassa verkligheten i marknadsekonomin resulterar nu i att Tallink Siljas M/S Silja Symphony tar över Birka Cruises populära kryssnin
Läs mer »
Koncernchef Björn Blomqvist. Foto: Therese Andersson.

Storägare räddar Eckerö med lån

Rederi Ab Eckerös största ägargrupp, den åländska familjen Mansén, går in med 2 miljoner euro i kapitallån till det krisande rederiet.
Läs mer »