Midas tillbaka till Karibien

Godby Shippings fartyg M/S Midas drar tilbaka till Karibien efter ett knappt år på Östersjön. Just nu går fartyget i trafik för Wagenborg mellan Oxelösund och Riga men den linjetrafiken har inte riktigt lyft varför Midas i slutet av oktober går över Atlanten för att i november ansluta till Accordia Shipping som bedriver linjetrafik mellan hamnar i USA och Karibien. Vad som händer med linjen Riga-Oxelösund är just nu under diskussion.

– Vi har inte gjort affärer med Accordia Shipping förut men det har Londonmäklaren Clarkson som förmedlat kontakten, säger Godby Shippings vd Dan Mikkola.

Här kan du läsa mer om Floridabaserade Accordia Shipping.

Kontraktet med Accorida Shipping löper från och med november i år till och med december nästa år, 2021. Linjetrafiken handlar mestadels om transport av allt möjligt; trailers, lastbilar, bussar, bilar och andra fordon; lastpallar, tung utrustning, stora maskiner och containers. Till att börja med blir de tydligaste hamnarna Florida i USA med ändhamnen Haiti i Karibien.

– Vi ser fram mot detta nya samarbete som skapar jobb för fartyg och besättning ett drygt år framöver, säger vd Dan Mikkola.

Från Godby Shippings sida hymlar man inte med utmaningarna när det gäller inte minst effekterna av pandemin. Resorna är till exempel något helt annat än förut.

– Absolut, det blir säkert det svåraste med trafiken. Internationella, nationella och lokala regler som ändrar hela tiden, inställda flyg och ändrade avgångstider är sådant vi måste hantera. Det är dessutom svårt att få USA-visum mm. Det är den verklighet vi lever i speciellt för Mimer som redan går i samma område. Men även byten ute i Europa kan vara rätt komplicerade, konstaterar Dan Mikkola.

 

 

Viking klara med förhandlingar

Viking Line meddelar i dag att man avslutat de finländska och åländska samarbetsförhandlingar som inleddes den 1 september med anledninge
Läs mer »

Tallink Silja varslar 500 anställda

Verkligheten i pandemin kräver åtgärder långt utöver det vanliga.
Läs mer »

BLRT bygger unik foderpråm

Numera är det mesta möjligt, i teknisk mening, och därför har en unik fiskodlingspråm för matning av fisk i stora kassar konstruerats.
Läs mer »

Klart för landström för Viking XPRS

Allt fler hamnar erbjuder landström till gästande fartyg.
Läs mer »

Grattis Alfågeln, 30 år i dag

Samma höst som Östtyskland och Västtyskland blev ett Tyskland levererades M/S Alfågeln från varvet Sigbjørn Iversen M/V Skips i Flekkefjo
Läs mer »

Wasaline väljer hissar från Kone

Finländska KONE, världsledande inom hiss- och rulltrappindustrin, förser Wasalines nya färja Aurora Botnia med hissar.
Läs mer »