Midas tillbaka till Karibien

Godby Shippings fartyg M/S Midas drar tilbaka till Karibien efter ett knappt år på Östersjön. Just nu går fartyget i trafik för Wagenborg mellan Oxelösund och Riga men den linjetrafiken har inte riktigt lyft varför Midas i slutet av oktober går över Atlanten för att i november ansluta till Accordia Shipping som bedriver linjetrafik mellan hamnar i USA och Karibien. Vad som händer med linjen Riga-Oxelösund är just nu under diskussion.

– Vi har inte gjort affärer med Accordia Shipping förut men det har Londonmäklaren Clarkson som förmedlat kontakten, säger Godby Shippings vd Dan Mikkola.

Här kan du läsa mer om Floridabaserade Accordia Shipping.

Kontraktet med Accorida Shipping löper från och med november i år till och med december nästa år, 2021. Linjetrafiken handlar mestadels om transport av allt möjligt; trailers, lastbilar, bussar, bilar och andra fordon; lastpallar, tung utrustning, stora maskiner och containers. Till att börja med blir de tydligaste hamnarna Florida i USA med ändhamnen Haiti i Karibien.

– Vi ser fram mot detta nya samarbete som skapar jobb för fartyg och besättning ett drygt år framöver, säger vd Dan Mikkola.

Från Godby Shippings sida hymlar man inte med utmaningarna när det gäller inte minst effekterna av pandemin. Resorna är till exempel något helt annat än förut.

– Absolut, det blir säkert det svåraste med trafiken. Internationella, nationella och lokala regler som ändrar hela tiden, inställda flyg och ändrade avgångstider är sådant vi måste hantera. Det är dessutom svårt att få USA-visum mm. Det är den verklighet vi lever i speciellt för Mimer som redan går i samma område. Men även byten ute i Europa kan vara rätt komplicerade, konstaterar Dan Mikkola.

 

 

Så gick Viking Grace på grund

Olyckorna förföljer Viking Line som drabbats extremt hårt av pandemin och de stängda gränser och restriktioner som den förorsakat.
Läs mer »

Staten betalar Ålandstrafik

Transport- och kommunikationsverket Traficom har fattat beslut om införande av trafikplikt för fartygstrafik på två rutter som stöder för
Läs mer »

Okänt föremål sänkte katamaran

Vad som egentligen hände i fredags kväll när den franska katamaranen Hallucine kapsejsade utanför den portugisiska kusten är oklart.
Läs mer »
Foto: Lennarth Sundberg.

Cinderella kryssar till Polen

Kryssningsindustrin börjar i sakta mak nystarta den trafik som pandemin satt stopp för.
Läs mer »

Vinsten ner 34 procent för Finnlines

Finnlines redovisar en tjugoprocentig minskning av intäkterna för årets första nio månader.
Läs mer »
Besättningen på Midas som räddade tre europeiska seglare. Från vänster Timo Väänänen, Jussi Sopanen, Kenneth Lindman, räddad seglare 1, RS 2, RS 3, Julius Flemming och Rasmus Nygren. Knästående från vänster Antti Makkonen, Kenny Taraya och Ramir Capatoy. Foto: Kalle Lehtinen.

Midas räddade tre seglare

Godby Shippings fartyg M/S Midas räddade i helgen tre skeppsbrutna seglare sedan deras katamaran vält ute på Atlanten, 150 sjömil från de
Läs mer »