Midas seglar vidare i Karibien

I april för två år sedan tecknade Godby Shipping avtal med CMA-CGM om tidsbefraktning av fartyget mv Midas. Kontraktet då var på ett år med option på ett till och det förlängdes till april i år. Men innan kontraktet ens löpt ut har parterna kommit överens om en förlängning på ytterligare ett år. Den här gången dock utan optioner.

-Det är ett rent ettårsavtal som sträcker sig till den 15 april 2015. Men tongångarna, även om de inte är juridiskt bindande, är att de är väldigt positiva. Jag har själv sagt både internt och till kunder att båten kan köra där i fast tio år till, säger Dan Mikkola.

CMA-CGM är världens tredje största linjerederi och har över 400 fartyg i sin flotta.

-Båten är lämplig för kunderna på den här linjen. De är nöjda, besättningen är nöjd och till och med redaren är nöjd.

Servar öarna

Midas trafikerar hamnarna Phillipsburg, Christiansted, San Juan, Charlotte Amalie, Basseterre, Point A Pitre och Gustavia i Karibien.

-Hon fungerar lite som Fjärdvägen gör här. Hon servar öarna och anlöper tio-elva hamnar per vecka. Midas knyter ihop CMA:s stora flöden: Deras stora fartyg kommer till exempelvis San Juan och Midas transporterar vidare till mindre hamnar.

Ombord finns allt från livsmedel och kläder till reservdelar, elektronik och annan utrustning.

-Allt som behövs för att leva på dessa öar. Vissa är ju också mer turistinriktade, så dricker du en Heinekin på St Barts har Midas antagligen fraktat dit den, säger Dan Mikkola.

Han besöker själv fartygen som är på kontrakt ute i världen, så också Midas som han var ner till senast i november.

-Jag bekantar mig med trafiken och ser hur saker fungerar. Jag vill förstå vad som händer på båtarna på de linjer de går på, då kan jag ställa vettigare frågor och fatta klokare beslut. Det är ett bra sätt att bekanta sig med verksamheten.

Folgefonn gjordes autonom av Wärtsilä.

Tungviktsfajt om autonoma fartyg

Det råder ingen hejd just nu på nyheterna om hur sjöfarten ska förhålla sig till framtiden i allmänhet och särskilt obemannade och/eller
Läs mer »
RMS Carelie ex RMS Ruhrort.

Maskinhaveri för RMS Carelie

Till följd av ett maskinhaveri sent på söndagskvällen har Rederi Ab Nathalies (RABN) fartyg M/S RMS Carelie bogserats till Oskarshamn för
Läs mer »
RIF:s vd Tiina Tuurnala deltog i Breaking Waves i Helsingfors.

Shippingproffs möttes i Helsingfors

Sjöklustrets främsta proffs samlades i Helsingfors för Breaking Waves-konferensen i måndag
Läs mer »

Styrelse valdes för RIF

Rederierna i Finland rf höll sitt ordinarie höstmöte i torsdags och utsåg nya styrelsemedlemmar för 2019.
Läs mer »

Jansson ny vd för Mariehamns Hamn Ab

Mariehamns Hamn Ab har utsett civilingenjören Alef Jansson, 44, från Mariehamn till ny vd. Han tillträder den 18 februari nästa år.
Läs mer »

Vikingmärket på plats i staden

Makarna Gunnar och Ellen Eklund finns nu för alltid på plats i Esplanaden i Mariehamn, mitt i den verklighet de förändrade tack vare sina
Läs mer »