• Mein Schiff 1
    Mein Schiff 1
  • Mein Schiff 1

Meyer vann ny fartygsorder

Meyer Turku fortsätter bygga kryssningsfartyg för tyska TUI Cruises. I dag blev det klart att Mein Schiff 7 ska byggas på designen från Mein Schiff 1 och Mein Schiff 2. Affären är villkorad finansieringen som just nu arbetas fram tillsammans med banker och Finnvera. Enligt avtalet ska det nya fartyget som kan ta 2.894 passagerare  levereras år 2023.

– Vi är tacksamma för att TUI Cruises anförtror oss att bygga ytterligare ett fartyg till flottan av de moderna och vackra Main Schiffs. Det skapar bra arbetsplatser till varvet och för det finländska maritima klustret. Det är precis detta vi vill uppnå med hjälp av våra rekryteringar och investeringar, säger Meyer Turkus vd Jan Meyer.

Skälet till beställningen är en ständigt ökande efterfrågan på kryssningar för TUI som hör till världens allra största .

– Kryssningsaffären är en av nyckelprodukterna när det gäller tillväxt för TUI Group, säger gruppen i ett pressmeddelande.

/Jörgen Pettersson

 

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »

Fler reste med M/S Eckerö

Nu har även Eckerö Linjen sammanställt antalet passagerare som reste med M/S Eckerö mellan Grisslehamn och Eckerö under år 2018.
Läs mer »
Foto: Gävle hamn

Gävle är Sveriges kaffehamn

Gävle hamn stärker sin position som Sveriges kaffehamn nummer ett.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Eckerö putsas inför trafikstarten

Liksom M/S Birka Stockholm ligger även M/S Eckerö just nu på varvet Fayard i Danmark d
Läs mer »