Lundqvists över en miljon DWT

Lundqvistrederierna är tillbaka i fornstora dagar. Efter fredagens leverans av Aframax-tankern Primero uppgår rederiets tonnage nu till 1.050.000 dödviktston (DWT). Mottagare är dotterbolaget Lundquist Shipping Company Ltd med hemort på Bahamas men huvudkontor i Mariehamn. Primero är ett systerfartyg till Estrella och Alfa Baltica och rederiets tionde tankfartyg. Dessutom har Lundqvistrederierna ytterligare tre Aframaxtankers i beställning för leverans i maj i år samt år 2018.

Primero avgick efter dop och leverans omedelbart till Singapore för full last gasolja till europeisk eller nordafrikansk hamn.

Det var en stor dag för Ålandsbaserade Lundqvistrederierna. Förutom dopet och leveransen av Primero döptes även ytterligare ett systerfartyg till Alfa Alandia. Hon ska levereras i maj i år. De övriga två systerfartygen levereras under år 2018.

Dopen som ägde rum på varvet Sumitomo Heavy Industries and Marine & Engineering Co., Ltd, Yokosuka, Japan, kringgärdades av högtidliga ceremonier där ”det utomordentligt goda samarbetet”, hyllades av såväl varv som beställare. Gudmor för Primero är Lea Neovius från Mariehamn och för Alfa Alandia Celina Olofsson.

Här är Ålandsbloggen där Lundqvists beställningar analyseras.

Sea Lines växer i Svarta havet

Åländska rederiet Sea Lines som sedan år 2011 bedriver trafik mellan Turkiet och Ukraina planerar för tillväxt. Denna vecka utvidgar rede
Läs mer »
Foto: Niclas Nordlund.

Förlängt uppehåll även för Viking

Liksom Birka Cruises och Eckerö Linjen tvingas även Viking Line förlänga trafikuppehållet till följd av kampen mot covid-19 pandemin.
Läs mer »

Så blir du sjöman på Åland

Att utbilda sig inom sjöfarten är att vara beredd på att jobba över hela världen.
Läs mer »

Stigande vinst i Trelleborg

Hela vår nordiska välfärd bygger på en infrastruktur som fungerar och transporter som levererar.
Läs mer »
M/S Finbo Cargo. Foto: Jarek Jõepera.

Finbo Cargo klar för nystart

Eckerö Line har under vintern och våren gjort en större upprustning av nyförvärvet M/S Finbo Cargo som köptes i fjol och sattes in i traf
Läs mer »
Tiina Tuurnala, vd för Rederierna i Finland.. Foto: Therese Andersson.

Mindre utsläpp är sjöfartens mål

När det gäller att transportera stora mångder last från en plats till en annan finns det inget som slår sjöfarten.
Läs mer »