Langhs scrubbers till Danmark

Den finländska scrubbertillverkaren Langh Tech har levererat sina system till fyra gastankers som ägs av Ultragas ApS. Förhandlingarna inleddes sommaren 2018 och har nu resulterat i ett avtal som innefattar komponenterna för scrubbersystemet, ibruktagning, utbildning och klassificering för fyra identiska fartyg.

Det handlar om scrubbers av typen open loop med sidointag där flera inlopp av avgas kan kopplas, från såväl huvudmotorn som från de tre hjälpkärrorna. Scrubbertornet klarar max 7.000 kW maskinstyrka och har en scrubbing-kapacitet om 55.000 kg/timme.

I dag är det än så länge tillåtet med open loop-lösningar men i takt med strängare krav på hållbarhet kan detta ändras i framtiden. Langh Tech står dock redo:

– Alla Langh Tech-system med open loop är ”hybridklara”, med en enkel uppgradering. Detta gör att vårt system är hållbert även om utsläppsreglerna skärps i framtiden, säger Langh Techs försäljningschef Eero Pajunen.

Installationerna av de två första fartygen M/S Atlantic Gas och M/S Adriatic Gas slutfördes under det fjärde kvartalet 2019 och de två andra fartygen dockar under det första kvartalet 2020.

– Installationerna av systemen utfördes framgångsrikt och enligt tidtabell. Var och en av installationerna godkändes av klass direkt efter att fartygen gick från varvet. Vi är mycket nöjda med samarbetet mellan ägaren, ägarens team på plats, varvet Fayard och vårt eget team som har varit ansvariga för detta projekt, säger Laura Langh-Lagerlöf, kommersiell chef för Langh Tech.

– Vi har uppskattat samarbetet med Langh Tech. Den snabba leveransen av en fin produkt och högpresterande utrustning samt 24/7 design-, installations- och driftsstöd har varit på en mycket hög nivå, säger Carsten Manniche, General Manager & Project Manager, Ultragas ApS.

Sea Lines växer i Svarta havet

Åländska rederiet Sea Lines som sedan år 2011 bedriver trafik mellan Turkiet och Ukraina planerar för tillväxt. Denna vecka utvidgar rede
Läs mer »
Foto: Niclas Nordlund.

Förlängt uppehåll även för Viking

Liksom Birka Cruises och Eckerö Linjen tvingas även Viking Line förlänga trafikuppehållet till följd av kampen mot covid-19 pandemin.
Läs mer »

Så blir du sjöman på Åland

Att utbilda sig inom sjöfarten är att vara beredd på att jobba över hela världen.
Läs mer »

Stigande vinst i Trelleborg

Hela vår nordiska välfärd bygger på en infrastruktur som fungerar och transporter som levererar.
Läs mer »
M/S Finbo Cargo. Foto: Jarek Jõepera.

Finbo Cargo klar för nystart

Eckerö Line har under vintern och våren gjort en större upprustning av nyförvärvet M/S Finbo Cargo som köptes i fjol och sattes in i traf
Läs mer »
Tiina Tuurnala, vd för Rederierna i Finland.. Foto: Therese Andersson.

Mindre utsläpp är sjöfartens mål

När det gäller att transportera stora mångder last från en plats till en annan finns det inget som slår sjöfarten.
Läs mer »