Langhs scrubbers till Danmark

Den finländska scrubbertillverkaren Langh Tech har levererat sina system till fyra gastankers som ägs av Ultragas ApS. Förhandlingarna inleddes sommaren 2018 och har nu resulterat i ett avtal som innefattar komponenterna för scrubbersystemet, ibruktagning, utbildning och klassificering för fyra identiska fartyg.

Det handlar om scrubbers av typen open loop med sidointag där flera inlopp av avgas kan kopplas, från såväl huvudmotorn som från de tre hjälpkärrorna. Scrubbertornet klarar max 7.000 kW maskinstyrka och har en scrubbing-kapacitet om 55.000 kg/timme.

I dag är det än så länge tillåtet med open loop-lösningar men i takt med strängare krav på hållbarhet kan detta ändras i framtiden. Langh Tech står dock redo:

– Alla Langh Tech-system med open loop är ”hybridklara”, med en enkel uppgradering. Detta gör att vårt system är hållbert även om utsläppsreglerna skärps i framtiden, säger Langh Techs försäljningschef Eero Pajunen.

Installationerna av de två första fartygen M/S Atlantic Gas och M/S Adriatic Gas slutfördes under det fjärde kvartalet 2019 och de två andra fartygen dockar under det första kvartalet 2020.

– Installationerna av systemen utfördes framgångsrikt och enligt tidtabell. Var och en av installationerna godkändes av klass direkt efter att fartygen gick från varvet. Vi är mycket nöjda med samarbetet mellan ägaren, ägarens team på plats, varvet Fayard och vårt eget team som har varit ansvariga för detta projekt, säger Laura Langh-Lagerlöf, kommersiell chef för Langh Tech.

– Vi har uppskattat samarbetet med Langh Tech. Den snabba leveransen av en fin produkt och högpresterande utrustning samt 24/7 design-, installations- och driftsstöd har varit på en mycket hög nivå, säger Carsten Manniche, General Manager & Project Manager, Ultragas ApS.

Birka Cruises läggs ned

Rederi Ab Eckerös styrelse har till sist tvingats fatta det oundvikliga beslutet. Birka Cruises läggs ned.
Läs mer »

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »