Langhs scrubbers till Danmark

Den finländska scrubbertillverkaren Langh Tech har levererat sina system till fyra gastankers som ägs av Ultragas ApS. Förhandlingarna inleddes sommaren 2018 och har nu resulterat i ett avtal som innefattar komponenterna för scrubbersystemet, ibruktagning, utbildning och klassificering för fyra identiska fartyg.

Det handlar om scrubbers av typen open loop med sidointag där flera inlopp av avgas kan kopplas, från såväl huvudmotorn som från de tre hjälpkärrorna. Scrubbertornet klarar max 7.000 kW maskinstyrka och har en scrubbing-kapacitet om 55.000 kg/timme.

I dag är det än så länge tillåtet med open loop-lösningar men i takt med strängare krav på hållbarhet kan detta ändras i framtiden. Langh Tech står dock redo:

– Alla Langh Tech-system med open loop är ”hybridklara”, med en enkel uppgradering. Detta gör att vårt system är hållbert även om utsläppsreglerna skärps i framtiden, säger Langh Techs försäljningschef Eero Pajunen.

Installationerna av de två första fartygen M/S Atlantic Gas och M/S Adriatic Gas slutfördes under det fjärde kvartalet 2019 och de två andra fartygen dockar under det första kvartalet 2020.

– Installationerna av systemen utfördes framgångsrikt och enligt tidtabell. Var och en av installationerna godkändes av klass direkt efter att fartygen gick från varvet. Vi är mycket nöjda med samarbetet mellan ägaren, ägarens team på plats, varvet Fayard och vårt eget team som har varit ansvariga för detta projekt, säger Laura Langh-Lagerlöf, kommersiell chef för Langh Tech.

– Vi har uppskattat samarbetet med Langh Tech. Den snabba leveransen av en fin produkt och högpresterande utrustning samt 24/7 design-, installations- och driftsstöd har varit på en mycket hög nivå, säger Carsten Manniche, General Manager & Project Manager, Ultragas ApS.

Jan Hanses, vd Viking Line.

Dubblad vinst för Viking Line

Viking Line redovisar i dag resultatet för år 2019 och gör det med stärkt självförtroende.
Läs mer »

Alla överens i sjöfarten

Det råder fred och samförstånd bland parterna inom den finländska sjöfarten som förenar sig i konkurrensen mot omvärlden.
Läs mer »

Langhs scrubbers till Danmark

Den finländska scrubbertillverkaren Langh Tech har levererat sina system till fyra gastankers som ägs av Ultragas ApS.
Läs mer »

Almaco växer till Tyskland

Almaco Group som leds av ordförande Vilhelm ”Ville” Roberts och bland annat levererar pentrys och hytter till Viking Glory i Xiamen tar n
Läs mer »

Irish Ferries väljer Hogia

När det gäller sjöfart är det aldrig tillräckligt att ha gott manskap och bra båtar.
Läs mer »

Kom till Åland och bli sjöman

Vill du också ha en karriär inom sjöfart? Är du nyfiken på hur studier i anrika sjöfartsidyllen Åland skulle vara för dig?
Läs mer »