Langh säljer scrubber till Polaris

Langh Tech och STX Offshore & Shipbuilding har tecknat avtal om leverans av scrubbers till sju fartyg i Polaris’ flotta. Det handlar om så kallade Open Loop Scrubbers till fyra 180.000-tons och tre 300.000-tons bulkfartyg.

På var och ett av fartygen är huvudmotorn och de tre hjälpmaskinerna anslutna till scrubbern och Langh Tech levererar all utrustning som behövs för ett fullt fungerande system. Leveranserna startar sommaren 2019 och installationerna följer så snabbt som möjligt därefter. Langh Tech är etablerat i Korea och representeras lokalt av Regional Manager Mr. Simon Kim:

– Jag tror att detta scrubber-avtal med Polaris Shipping kommer att vara en utmärkt milstolpe för Langh Tech och skapa möjligheter att samarbeta med många andra koreanska rederier i framtiden, säger Kim.

Langh Tech inleder utbildningen av lokala service- och driftsingenjörer på den koreanska marknaden. Detta kommer i framtiden att garantera servicebesök i koreanska och andra närliggande hamnar. Langh Tech tillverkar sina scrubbers i Europa men inleder nu även produktion i Korea.

– Vi ser fram mot att stärka vår position på den koreanska marknaden, både när det gäller leveranser till nybyggen och till befintliga fartyg, säger Langh Techs kommersiella direktör Laura Langh-Lagerlöf.

Langh Tech designar och tillverkar scrubbers för SOx-avlägsnande från avgaser och vattenbehandlingsenheter. Langh Tech är ett av Langh-företagen, som även omfattar Langh Ship, Langh Cargo Solutions Tvättservice Hans Langh.

Langh Tech på Youtube

Satu var först i hela Sverige

Hon tvekade rätt länge kring att söka sin framtid inom sjöfarten.
Läs mer »

”Jag älskar skärgård och fartyg”

Östersjöns just nu mest omdiskuterade sjöfartsaktör heter Jakob Johansson och är 37 år gammal och född och uppvuxen i Stockholm.
Läs mer »

37-årig jurist ruskar om Viking

Frågan alla ställer sig i dag är: vem är Jakob Johansson och vilka är hans avsikter kring Viking Line?
Läs mer »

Rafael säljer Viking Line

Rikssvenska fastighetsentreprenören Jakob Johansson, 37, köper Rafael-familjens aktier i Viking Line för 33,3 miljoner euro.
Läs mer »

Nytt samarbete om sjöfart

Namnet är Fairway Forward.
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Planering för Sjöfartens dag 2020

Succén är på nytt ett faktum.
Läs mer »