Langh säljer scrubber till Polaris

Langh Tech och STX Offshore & Shipbuilding har tecknat avtal om leverans av scrubbers till sju fartyg i Polaris’ flotta. Det handlar om så kallade Open Loop Scrubbers till fyra 180.000-tons och tre 300.000-tons bulkfartyg.

På var och ett av fartygen är huvudmotorn och de tre hjälpmaskinerna anslutna till scrubbern och Langh Tech levererar all utrustning som behövs för ett fullt fungerande system. Leveranserna startar sommaren 2019 och installationerna följer så snabbt som möjligt därefter. Langh Tech är etablerat i Korea och representeras lokalt av Regional Manager Mr. Simon Kim:

– Jag tror att detta scrubber-avtal med Polaris Shipping kommer att vara en utmärkt milstolpe för Langh Tech och skapa möjligheter att samarbeta med många andra koreanska rederier i framtiden, säger Kim.

Langh Tech inleder utbildningen av lokala service- och driftsingenjörer på den koreanska marknaden. Detta kommer i framtiden att garantera servicebesök i koreanska och andra närliggande hamnar. Langh Tech tillverkar sina scrubbers i Europa men inleder nu även produktion i Korea.

– Vi ser fram mot att stärka vår position på den koreanska marknaden, både när det gäller leveranser till nybyggen och till befintliga fartyg, säger Langh Techs kommersiella direktör Laura Langh-Lagerlöf.

Langh Tech designar och tillverkar scrubbers för SOx-avlägsnande från avgaser och vattenbehandlingsenheter. Langh Tech är ett av Langh-företagen, som även omfattar Langh Ship, Langh Cargo Solutions Tvättservice Hans Langh.

Langh Tech på Youtube
Bengt-Owe Gustafsson var befälhavare ombord på M/S Viking Sky under dramatiken vid norska kusten. På bilden var han staff captain ombord på M/S Crystal Symphony som besökte Mariehamn sommaren 2016. Foto: Jörgen Pettersson.

Ministerberöm till besättning

Mardrömmen för alla som jobbar till sjöss är att drabbas av manöveroduglighet.
Läs mer »
Nya sjömätare: Sara Hintz Dalen, Jesper Svensson och Maria Sandberg.

Nya sjömätare redo att jobba

I går examinerades de första sjömätarna någonsin från Sjömätarutbildningen i Göteborg – en utbildning som länge varit efterfrågad i Sveri
Läs mer »
Foto: Jörgen Pettersson

Jubelkryss för Eckerö Line

Eckerö Line är bolaget som för 25 år sedan överraskade hela sjöfarts-Finland och -Estland med at
Läs mer »

DNV GL klassar nya Wasafärjan

Det blir världsledande klassningssällskapet DNV GL som sköter klassificeringen av NLC Ferrys
Läs mer »
Wärtsilä 31DF. Foto: Jörgen Pettersson.

Wasaline väljer Wärtsilä 31DF

I dag står det klart att Wasaline väljer en likadan maskin som Viking Line gått in f
Läs mer »
Börje Jansson och Kenneth Johansson ser med vana ögon igenom maskinerna som egentligen inte liknar sådana de är vana vid. Det är till exempel stor skillnad mellan de DF50:or som finns ombord på Viking Grace och denna.

Här testas Vikings nya maskin

Viking Lines nya bil- och passagerarfärja byggs i Kina.
Läs mer »