Lakan blir segel på Viking Grace

Uppfinningsglädjen på de finländska fartygen når nya höjder denna vackra påskdagsmorgon. Knappt har nyheten om trampdrift nått offentligheten innan Viking Line tar upp kampen om hållbarheten och lanserar återanvända lakan som segel!

Pressmeddelande:

I dag den 1 april 2018 tar Viking Line ytterligare ett innovativt grepp om hållbarhetsutvecklingen på Östersjön. I väntan på det rotorsegel som ska installeras på flaggskeppet Viking Grace senare i april, installerar man nu ett konventionellt segel. Det nya seglet har sytts upp av återvunna lakan från rederiets sju fartyg.

Viking Line meddelade redan för ett år sedan att man ska installera ett så kallat rotorsegel på LNG-drivna Viking Grace, som därmed blir det första kryssningsfartyget att kombinera flytande naturgas med vindkraft. Rotorseglet beräknas bland annat ge betydande minskningar av fartygets koldioxidutsläpp. 

– Viking Line går i bräschen för hållbarhetsutvecklingen på Östersjön. För oss räknas varje detalj, så när vi insåg att det rent tekniskt är möjligt att optimera miljövinsterna redan innan vi kan ta rotorseglet i drift, så bestämde vi oss för att sy upp ett temporärt segel av lakanstyg från alla våra fartyg. Hela personalstyrkan har varit engagerade i att snabbt se till att vi redan idag kan hissa segel på Grace. Vi hade inte tålamod att vänta tills själva installationen av rotorseglet som sker senare i april, utan valde att hissa konventionella segel i masten på Viking Grace, vilket är helt fantastiskt, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

För att optimera driften planerar man att anlita den framgångsrika seglargurun Hjallis Harkimo, alternativt den åländska stjärnskippern Henrik Lundberg, som rådgivare. 
–  Vi tror på att detta kan bli en succé. Jag är speciellt nöjd med att vi på detta vis kan kombinera två gröna attribut: gamla lakan och vindkraft, myser  Tico Takolander, marknadsdirektör i Finland.

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »

Fler reste med M/S Eckerö

Nu har även Eckerö Linjen sammanställt antalet passagerare som reste med M/S Eckerö mellan Grisslehamn och Eckerö under år 2018.
Läs mer »
Foto: Gävle hamn

Gävle är Sveriges kaffehamn

Gävle hamn stärker sin position som Sveriges kaffehamn nummer ett.
Läs mer »