Isabelle till Kapellskär

Tallink Grupp sätter in sitt fartyg M/S Isabelle (tidigare Isabella, Viking Line) på rutten Paldiski-Kapellskär över sommaren. För närvarande trafikerar företagets fartyg Regal Star denna sträcka – den enda som för närvarande är öppen mellan Estland och Sverige – för att säkerställa den viktiga transporten av gods mellan de två länderna. Regal Star har också transporterat passagerare med fordon under det estniska undantagstillståndet, för att erbjuda en möjlighet för de människor som haft nödvändiga skäl att resa mellan de två länderna även under covid-19-pandemin.

Isabelle och Regal Star kommer fortfarande främst att transportera gods mellan de två länderna, men även passagerare med fordon som behöver åka mellan de två länderna av andra skäl än turism och fritid kommer att kunna resa. Enlitg planerna ska Isabelle trafikera denna rutt från och med den 7 juni till den 31 augusti.

– Att lägga till Isabelle till Paldiski-Kapellskär-rutten kommer att ge de människor som behöver resa till och från Sverige eller längre i Norden ytterligare ett alternativ, och också öka kapaciteten för lasttransport på denna viktiga linje. Det finns många människor i Estland som arbetar i Sverige och Norge och för vilka det enda sättet att komma till jobbet och sedan hem är med våra fartyg. Regal Star har varit en riktig krishjälte under de senaste månaderna, men vi har kommit till en punkt där endast Regal Star inte räcker, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp och tillägger:

– På samma sätt som på alla våra andra fartyg har vi infört omfattande säkerhetsåtgärder på Isabelle för att säkerställa en trygg och säker resa. Det finns också över 600 hytter ombord, vilket innebär att alla har gott om eget utrymme, säger Nõgene.

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »

I dag testades bogporten

Medan livet (alltför sakta) återvänder till det gamla normala pågår bygget av Viking Glory för fullt i Xiamen, Kina.
Läs mer »