Hygienprojekt för kryssare

En bransch som helt stannat av sedan utbrottet av coronaviruset är den internationella kryssningsindustrin. Fartygen ligger upplagda och över hela världen grunnar företagsledningar på hur det ska gå till att komma tillbaka. Innan krisen var kryssningar extremt populära bland semesterfirare och branschen hade egentligen aldrig gått neråt. Nu råder andra tider. Ett konsultbolag som har betydande kopplingar till kryssningsindustrin och sjöfarten i allmänhet är Foreship med kontor i bland annat Mariehamn. Där jobbar Mattias Jörgensen som affärsutvecklingsdirektör och lanserar nu en paketlösning för att hålla coronaviruset borta från kryssningsfartygen. Han kallar det för Project Hygiea.

– Kryssningsrederierna strävar mot att återstålla allmänhetens förtroende för industrin. Foreships expertis inom fartygsdesign, ombyggnation, projektledning och hållbarhet sätter oss i en unik position att skapa den helhetslösning man letar efter. Även i detta tidiga skede ser vi ett stort intresse för Hygiea vilket kommer att ha en betydande positiv inverkan på branschens omedelbara framtid, säger Mattias Jörgensen i ett pressmeddelande som kan läsas längre ner på sidan.

I stora drag går Project Hygiea ut på fyra övergripande punkter:

  1. Interception. Detta strävar till att hålla det biologiska hotet borta från fartygen. Det handlar om att hamnarna utrustas med teknologi där till exempel kroppstemperaturen kan mätas innan ombordstigning. När ett vaccin kommit är målet också att alla passagerare kan screenas och kontrolleras innan de går ombord.
  2. Prevention. För att förhindra spridningen ombord införs stränga hygienåtgärder samtidigt som utrymmen ombord optimeras med målet att behålla ett fysiskt avstånd mellan passagerare.
  3. Mitigation. För att minimera smittspridning ombord på ett fartyg gäller att isolera patogenen genom karantän och/eller sanering.
  4. Evacuation. Det gäller också att vara beredd på det värsta i form av skarpt läge ombord. Evakueringsprocesser ska finnas på plats i form av snabbrutter till räddning och så vidare.

– Det finns ingen enkel lösning på detta mycket komplicerade problem. Men genom att kombinera vår egen expertis med insikterna hos läkarvetenskapen och vårt omfattande nätverk har vi formulerat denna strategi som tacklar problemen på fyra olika fronter, tillägger Mattias Jörgensen.

Pandemin pressar hela sjöfarten

Den finländska sjöfarten lever just nu i den värsta krisen i modern tid, särskilt passagerarsidan är i stort sett borta i väntan på vacci
Läs mer »

Åbo hamn säljer kranar

Åbo Hamn Ab säljer sin lyftkransverksamhet till Turku Stevedoring Oy (TurkuSteve).
Läs mer »

Dubbla segel på norskt fartyg

Norska rederiet Sea-Cargo som nyligen hyrt Godby Shippings rorofartyg Misida, Misana och Baltica tar ett rejält kliv i hållbarhet genom a
Läs mer »

Framtidstro hos Wasaline

Wasalines vd Peter Ståhlberg är redo för framtiden och låter inte pandemin påverka humöret, mer än minimalt, och väljer att se positivt p
Läs mer »

Viking ser ljuset i tunneln

Till följd av pandemin och de restriktioner som infördes förlorade Viking Line i stort sett av all den trafik som bolaget lever av; 70 pr
Läs mer »

Wasa Express till Röda havet

M/S Wasa Express säljs av det finsk/svenska fartygsägaren Kvarken Link i Vasa till UME Shipping LLC i Förenade Arabemiraten.
Läs mer »