Hygienprojekt för kryssare

En bransch som helt stannat av sedan utbrottet av coronaviruset är den internationella kryssningsindustrin. Fartygen ligger upplagda och över hela världen grunnar företagsledningar på hur det ska gå till att komma tillbaka. Innan krisen var kryssningar extremt populära bland semesterfirare och branschen hade egentligen aldrig gått neråt. Nu råder andra tider. Ett konsultbolag som har betydande kopplingar till kryssningsindustrin och sjöfarten i allmänhet är Foreship med kontor i bland annat Mariehamn. Där jobbar Mattias Jörgensen som affärsutvecklingsdirektör och lanserar nu en paketlösning för att hålla coronaviruset borta från kryssningsfartygen. Han kallar det för Project Hygiea.

– Kryssningsrederierna strävar mot att återstålla allmänhetens förtroende för industrin. Foreships expertis inom fartygsdesign, ombyggnation, projektledning och hållbarhet sätter oss i en unik position att skapa den helhetslösning man letar efter. Även i detta tidiga skede ser vi ett stort intresse för Hygiea vilket kommer att ha en betydande positiv inverkan på branschens omedelbara framtid, säger Mattias Jörgensen i ett pressmeddelande som kan läsas längre ner på sidan.

I stora drag går Project Hygiea ut på fyra övergripande punkter:

  1. Interception. Detta strävar till att hålla det biologiska hotet borta från fartygen. Det handlar om att hamnarna utrustas med teknologi där till exempel kroppstemperaturen kan mätas innan ombordstigning. När ett vaccin kommit är målet också att alla passagerare kan screenas och kontrolleras innan de går ombord.
  2. Prevention. För att förhindra spridningen ombord införs stränga hygienåtgärder samtidigt som utrymmen ombord optimeras med målet att behålla ett fysiskt avstånd mellan passagerare.
  3. Mitigation. För att minimera smittspridning ombord på ett fartyg gäller att isolera patogenen genom karantän och/eller sanering.
  4. Evacuation. Det gäller också att vara beredd på det värsta i form av skarpt läge ombord. Evakueringsprocesser ska finnas på plats i form av snabbrutter till räddning och så vidare.

– Det finns ingen enkel lösning på detta mycket komplicerade problem. Men genom att kombinera vår egen expertis med insikterna hos läkarvetenskapen och vårt omfattande nätverk har vi formulerat denna strategi som tacklar problemen på fyra olika fronter, tillägger Mattias Jörgensen.

Viking Glory stärker Östersjön

När coronakrisen så småningom är över gäller det att stå redo på nytt.
Läs mer »

Baltic Queen till Mariehamn

Till följd av att reserestriktionerna mellan Estland och Finbland upphör att gälla i juni aviserar Tallink Grupp helt ny veckotrafik mell
Läs mer »

Skriv ditt namn, rädda sjöfarten!

Till följd av covid-19-pandemin håller sjöfarten i Sverige på att gå under.
Läs mer »

Isabelle till Kapellskär

Tallink Grupp sätter in sitt fartyg M/S Isabelle (tidigare Isabella, Viking Line) på rutten Paldiski-Kapellskär över sommaren. För närvar
Läs mer »

Farväl Alpo, tack för allt

Sjökaptenen och redaren Alpo Mikkola var på många sätt mannen som begrep såväl sjöfartens inre väsen, livet ombord på fartygen, som de st
Läs mer »

Åland är navet i IT-nätverk

Ålänningen Sune Häggblom är vd för FerryGateway Association som bildades 2014 med avsikten att forma en ny IT-standard för kommunikation
Läs mer »