Hong Kong skärper avgasregler

Hong Kong följer Östersjön och Nordsjön och inför tuffare avgasregler från och med nästa år. Bestämmelserna blir liknande de vi haft på Östersjön sedan 2015 och går i stora drag ut på att svavelhaletn inte får överstiga 0,5 procent. Det betyder renare bränslen eller användande av scrubbers. Det rederi eller den befälhavare som bryter mot de nya reglerna riskerar böter på upp till 200.000 dollar och sex månaders fängelse. Läs mer om de nya reglerna i dokumentet nertill.

Hong Kong har historiskt varit en slags centralort för sjöfart och handel i Östasien varför de nya reglerna kommer att märkas rejält och vara ett stort steg mot den verklighet som inträder 2020 då resten av världssjöfarten ska följa Östersjöns, Nordsjöns och nu Hong Kongs exempel..

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »

Fler reste med M/S Eckerö

Nu har även Eckerö Linjen sammanställt antalet passagerare som reste med M/S Eckerö mellan Grisslehamn och Eckerö under år 2018.
Läs mer »
Foto: Gävle hamn

Gävle är Sveriges kaffehamn

Gävle hamn stärker sin position som Sveriges kaffehamn nummer ett.
Läs mer »