Gabriella tillbaka på söndag

Viking Lines M/S Gabriella har i två veckor dockats i Nådendal och återgår i trafik på söndag. Senast fartyget förnyades var våren 2016 då restauranger, nattklubbar och hytter renoverades och nya shoppingmöjligheter lanserades. Den här gången fokuserade arbetet särskilt på restaurangkoncepten, passagerarnas trivsel och fartygets spa & wellnessavdelning.

Under dockningen inleddes arbetet med att förnya restaurangkoncepten ombord på M/S Gabriella som trafikerar rutten Helsingfors-Åland-Stockholm. Fartygets Food Garden har gjorts om till en ny restaurang, À la carte & Seafood Bar. Restaurang Bistrotek i arkaden har gjorts om till en popup-restaurang med varierande teman. Restaurangernas nya koncept lanseras från 1 juni.

À la carte & Seafood Bar bjuder på olika skaldjursrätter. Gästerna får själva välja desserter och ostar från en dessertvagn. Bistrotek i arkaden serverar i fortsättningen mat enligt street food-konceptet. Den första popup-restaurangen bjuder på mexikanska smaker.

– Vi förnyar våra fartyg kontinuerligt. Kryssningspassagerarna vill gärna förgylla sina resor med upplevelser och avkoppling och vi har nu svarat på deras önskemål genom att utveckla våra wellnesstjänster och restaurangkoncept, säger Viking Lines linjechef Lauri Orpana.

Vid sidan av restaurangerna moderniserades M/S Gabriellas bastu- och poolavdelning. Basturna, omklädningsrummen och poolerna byggdes om och avdelningen fick ytterligare ett behandlingsrum, vilket fördubblar utbudet av de populära behandlingarna. Arbetet med bastu- och poolavdelningen fortsätter även i maj efter dockningen. Det nya wellnesskonceptet lanseras den 1 juni.

Flera av hytterna har uppgraderats. En tredjedel av A-hytterna i standardkategorin fick en fräschare framtoning. Nu har alla ombyggda hytter också en tv. Dessutom har man satt in nya korridormattor och gjort en lättare renovering av konferensavdelningen.

En liten film om en kryss med M/S Gabriella

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »

Fler reste med M/S Eckerö

Nu har även Eckerö Linjen sammanställt antalet passagerare som reste med M/S Eckerö mellan Grisslehamn och Eckerö under år 2018.
Läs mer »
Foto: Gävle hamn

Gävle är Sveriges kaffehamn

Gävle hamn stärker sin position som Sveriges kaffehamn nummer ett.
Läs mer »