Gabriella kör till Mariehamn

Viking Line sätter in M/S Gabriella i kryssningstrafik från Helsingfors till Åland tre dagar i veckan från och med den 1 juli. Dagsbesöket i den populära sommarstaden Mariehamn ger resenärerna möjlighet att bekanta sig med åländska sevärdheter och turistmål. Viking Line, som har sina rötter i öriket, trafikerar dagligen till Åland med sex fartyg. Nu utvidgas utbudet genom att erbjuda finländarna ett attraktivt och tryggt resealternativ att bekanta sig med såväl den vackra skärgården som sommarparadiset mitt i Östersjön.

M/S Gabriella kommer i julimånad att avgå måndag, onsdag och fredag kl. 15.30 från Helsingfors. Till Mariehamn anländer fartyget följande dag kl. 8 och avgår tillbaka via Tallinn till Helsingfors kl. 16. På Åland kan resenärerna välja att spendera dagen i pittoreska Mariehamn eller också delta i något av de program som erbjuds. Man kan även boka egen bil eller cykel med på resan och utforska större delar av landskapet.

– Vårt bolag har sina rötter på Åland, och den sanna kärleken till havet och naturen som bolagets grundare växte upp med präglar verksamheten än i dag.  Här är man alltid omgiven av Östersjön. Vi är glada över att få välkomna våra finska resenärer till vårt eget sommarparadis, säger Jan Hanses, vd för Viking Line. 

M/S Gabriella har ett ambitiöst restaurangutbud och stor flexibilitet i hyttutbudet. Fartyget erbjuder flera olika hyttkategorier, allt från Ville Viking-familjehytter till lyxiga hytter med egna balkonger på däck 11.

Resebranschen hör till de branscher som drabbats hårdast av covid19-pandemin. Rederinäringen har enats om en rad gemensamma säkerhetsrutiner som möjliggör ett tryggt resande. Säkerhetsrutinerna har presenterats för de olika ländernas myndigheter och rutinerna har anpassats utifrån rederiernas egna säkerhetssystem, fartyg, terminaler samt aktuella resrutter. För Viking Line är säkerheten alltid högsta prioritet, så även under pågående pandemi. För att göra resan möjligast trygg för våra resenärer har följande åtgärder vidtagits:

För närvarande tar rederiet emot knappt hälften så många resenärer per avgång som normalt. Därigenom säkerställs avståndet mellan alla resenärer.

Andra åtgärder som Viking Line aviserar:

  • Vi begränsar och kontrollerar alla passagerarflöden vid terminalerna och vid på- och avstigning på fartygen.
  • Vi har utökade och intensifierade städrutiner och tillhandahåller handsprit till alla våra resenärer.
  • Vi påminner regelbundet om att hålla avstånd, samt om vikten av att tvätta händerna ofta och på ett korrekt sätt.
  • Vi begränsar antalet gäster i restauranger och butiker. Du kan även handla Take away eller beställa Room service till din hytt.
  • Utbudet ombord anpassas till rådande situation. Vi har program för både vuxna och barn, men tyvärr är bollhaven ej i bruk av hygienskäl. Vi erbjuder spabehandlingar, men för övrigt är våra bastuavdelningar stängda.
  • Incheckningsdiskar, informationsdiskar och kassor är utrustade med plexiglasskydd.
  • Vi rekommenderar betalning med kort, för att minska hanteringen av kontanter.

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »

I dag testades bogporten

Medan livet (alltför sakta) återvänder till det gamla normala pågår bygget av Viking Glory för fullt i Xiamen, Kina.
Läs mer »