Fortsatt tillväxt för Wasaline

M/S Wasa Express och Wasaline fortsätter visa fina siffror i sin trafik mellan Vasa och Umeå. Efter att årets första kvartal är färdigräknat redovisar bolaget som startade 2013 nya rekordsiffror och ökande marknadsandelar.

Antalet passagerare växte med 13,6 procent i jämförelse med fjolåret som också var ett rekordår. Vill man jämföra med första kvartalet för trafikstarten 2013 är ökningen hela 71,5 procent.

På lastsidan är siffrorna ännu starkare. Volymerna ökade med 12,5 procent, mängden lastmeter med 18 procent och vikten med åtta procent.

En av förklaringarna till framgångarna är Wasalines marknadsföring av destinationerna på såväl svenska som finländska sidan. Rederiet har aktivt gått in för att sälja såväl hotell- som upplevelsepaket vilket börjar ge resultat. Vd Peter Ståhlberg kommenterar:

– Det är glädjande att se att vår nya webbokning på frakten som lanserades i början på året har emottagits bra och är en av orsakerna att vi fortsätter vår positiva ökning på frakten. Konceptet med god mat och service som vi är kända för här i Kvarken fortsätter. Vi har lanserat en ny skärgårdsmeny i samarbete med den åländska mästerkocken Michael Björklund, så vi förväntar oss nya rekord i fortsättningen också.

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »

Fler reste med M/S Eckerö

Nu har även Eckerö Linjen sammanställt antalet passagerare som reste med M/S Eckerö mellan Grisslehamn och Eckerö under år 2018.
Läs mer »
Foto: Gävle hamn

Gävle är Sveriges kaffehamn

Gävle hamn stärker sin position som Sveriges kaffehamn nummer ett.
Läs mer »