Farväl Alpo, tack för allt

Sjökaptenen och redaren Alpo Mikkola var på många sätt mannen som begrep såväl sjöfartens inre väsen, livet ombord på fartygen, som de stora dragen – hur befraktarna fungerar och infrastrukturen växer. Han var djupt engegerad i att det alls blev några finländska lastfartyg kvar under finländsk flagg när färjorna på 1980-talet triggade lönerna och kostnaderna skenade.

Mikkola drev på bildandet av Småtonnageföreningen som senare blev en del av Rederierna i Finland som branschorganisationen heter i dag. Han lämnade den operativa ledningen av Godby Shipping år 2000 men fortsatte hjälpa till med både det ena och det andra. År 2015 då han bara fyllt 80, var han med på ett hörn när Godby Shipping-gruppen köpte roro-fartyget Baltica. Med all sin erfarenhet i bagaget ryckte Alpo ut och besiktigade fartyget och hittade detaljer som ingen tidigare sett, trots tjugo år i trafik. Sådan var han Alpo, han såg det som andra inte förstod.

På fredag den 29 maj fördes sjökaptenen och redaren Alpo Mikkola till sista vilan av sin närmaste familj, hustrun Ingelise, barnen Dan och Eva med familj och barnbarnen Albin, Anna, Joel, Julia, William och Vanessa. Han är djupt saknad av den närmaste familjen och övrig släkt och många vänner.

Med Alpo Mikkola försvinner en stor del sjöfartshistoria och ett såväl skarpt som välsorterat intellekt vilket kom att förändra den finländska och åländska sjöfarten. Mikkola var 85 år då han dog den 10 maj och kunde blicka tillbaka på ett händelserikt liv som han levde för sin familj, sjöfarten och ett brinnande fotbollsintresse. Nertill är familjens egna ord till minnet av Alpo, en man som levde in i det sista då han grämde sig lika mycket som alla vi andra åt coronaeländet som tvingade hans livsverks fartyg i hamn och hans favoritlag IFK Mariehamn till ofrivilligt uppehåll.

Till minnet av vår Alpo

Alpos liv har alltid kretsat kring fartyg och sjöfart. Han föddes i Storå nära Kristinestad den 21 oktober 1934. De första åren var tuffa och fattiga, Alpo uppfostrades av sin mamma och sin mormor. Redan som 15-åring tog hans längtan efter äventyr och ett självständigt liv över och Alpo mönstrade år 1949 på skutan Margareta som mässpojke. Livet till sjöss var på den tiden hårt och fartyget Margareta sjönk i isen utanför Polen men Alpo och resten av besättningen klarade sig oskadda iland. Alpo avskräcktes inte och intresset för sjölivet bestod.

Efter styrmansstudier i Kotka fick Alpo gradvis mer ansvarsfulla befattningar och 1964 var han styrman på det svenska fartyget Royal Pulp. Överstyrman ombord var Mikael Alexandersson och kanske viktigare, hans då 22-åriga dotter Ingelise var med som passagerare. Tycke uppstod mellan de unga tu och resultatet blev bröllop och det första barnet Dan föddes 1965. I och med den förändrade familjesituationen blev hemvisten Åland och Alpo studerade till sjökapten i Mariehamn. Alpo läste också ekonomi i Stockholm innan Eva föddes 1970. Med hustru och två barn var den aktiva tiden till sjöss över och Alpo fick jobb som operatör och befraktare i Bror Husells rederikontor i Mariehamn.

Ambitionen fanns att göra något på egen hand och 1972 bildade Alpo tillsammans med Ingelise och några partners Godby Shipping och köpte in det brandskadade och sjunkna fartyget Heike Bos. Efter omfattande renovering återuppstod Heike Bos som Miniland och sattes 1973 i trafik. En kombination av skicklighet och goda tider gjorde att verksamheten blomstrade och flottan som man ägde eller skötte växte snabbt till fem fartyg. Under de tidiga åren sysselsattes fartygen mest med korta kontrakt på resebasis. Vartefter som erfarenheten i rederiet ökade och marknadens förtroende växte började man fokusera mera på skogsindustrins transporter och kontrakten blev längre och trafiken mera regelbunden.

Början av 1980-talet var en tuff period men rederiet med Alpo vid rodret klarade sig genom krisen och 1989 levererades rederiets första nybygge Mini Star från Sietas varv i Tyskland. En av hörnstenarna i Alpos företagande har varit långsiktighet vilket bland annat bevisas av att samarbetet med Sietas fortsatte ända fram till 2010 då varvet försattes i konkurs. I och med nybyggena Mini Star, Link Star och Bore Star 1989-1990 skiftade fokus från kortsiktiga kontrakt med begagnade fartyg till långa avtal med främst skogsindustrin för specialbyggda fartyg. Just före Alpo drog sig tillbaka från det dagliga arbetet i kontoret levererades nybyggena Mistral och Miranda år 1999. I början av 2000 övertog barnen Dan och Eva ledningen i rederiet och Alpo fick en ny roll som styrelseordförande och bollplank. 

Alpo var hela sitt liv en handlingens man som sällan hade ro att sitta stilla någon längre tid. Om det inte var jobb till sjöss eller i rederikontoret så fanns det alltid något i hemmet eller på stugan som måste fixas. Vad gäller att fixa saker så tog Alpo fixandet till en högre nivå än de flesta, han nöjde sig inte med att renovera stugan, utan han rev den gamla och byggde en helt ny. Ett ”litet” projekt helt i Alpos smak. Att vara på stugan tillsammans med Ingelise var den givna favoritplatsen, då kunde han koppla av. När Alpo och Ingelise bestämt sig för att flytta till lägenhet i Mariehamn, hittade de ingen passlig, så då lät Alpo bygga ett lägenhetshus med tre lägenheter bredvid kontoret. Ytterligare ett projekt var byggandet av en fartygsmodell av mv Misida. Det började med att skrovmodellen som användes vid bassängtest från Tyskland transporterades hem. Till saken hör att skrovet är nästan sju meter långt och det bara var undervattenskrovet plus lite över vattenlinjen som var klart, resten byggde han själv allt ifrån ramp, däckshus, containerfästen, livflottar och så vidare. Eftersom skalan är långt ifrån standard krävdes många specialverktyg och egenhändigt tillverkade detaljer. Givetvis har modellen också fungerande belysning. Före modellbyggandet inleddes måste Alpo bygga en snickarverkstad att hålla till i. Alpos och vår önskan är att modellen ska placeras så att så många som möjligt kan se den.

Barnbarnens uppväxt följde Alpo med stort intresse och glädje. Han och Ingelise gjorde olika resor med dem allihopa i lite olika kombinationer, för att även kusinerna skulle få umgås med varandra utan föräldrar. När flera av barnbarnen började spela fotboll, så väcktes intresset för det. Alpo följde deras matcher, alltid stolt över deras prestationer. När IFK steg till högsta ligan blev det naturligt för Alpo att också stödja IFK och att se alla matcher.

Jakt och fiske var också stora intressen och i den kategorin var nog kräftfiske den stora favoriten, både att fiska och att sedan tillsammans med familj och goda vänner avnjuta de egenhändigt fiskade och kokade kräftorna, det var njutning det!

Efter ett långt och händelserikt liv somnade Alpo lugnt och stilla in söndagen den 10 maj 2020 och sörjs närmast av hustrun Ingelise, barnen Dan och Eva, barnbarnen Albin, Anna, Joel, Julia, William och Vanessa samt övrig släkt och många vänner. Jordfästningen ägde rum inför den närmaste kretsen den 29 maj.

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »

I dag testades bogporten

Medan livet (alltför sakta) återvänder till det gamla normala pågår bygget av Viking Glory för fullt i Xiamen, Kina.
Läs mer »