• Mats Rosin till höger tar emot priset i Amsterdam.
    Mats Rosin till höger tar emot priset i Amsterdam.
  • Elektra som går mellan Nagu och Pargas blev årets fartyg!
    Elektra som går mellan Nagu och Pargas blev årets fartyg!
  • Mats Rosin till höger tar emot priset i Amsterdam.
  • Elektra som går mellan Nagu och Pargas blev årets fartyg!

Elektra blev årets fartyg

Finferries hybridfärja Elektra fick motta den internationella utmärkelsen Årets Fartyg vid sjöfartskonferensen Sulphur Cap 2020 i Amsterdam! Årets Fartyg är ett årligt hedersomnämnande där mottagaren utses av en internationell expertjury och en öppen omröstning på konferensens webbplats.
I år hade expertjuryn nominerat tre fartyg som inom sitt område representerar föregångare i utnyttjandet av miljövänlig teknik i nybyggen: Finferries elfärja Elektra, Shells Cardissa som går på LNG och Sovcomflots Christophe de Margerie som likaså utnyttjar LNG. Vinnaren offentliggjordes 17.4.2018 på kvällsgalan på Sulphur Cap 2020.

– Vi var verkligen stolta redan över det att Elektra fanns med bland de tre bästa. Enbart nomineringen visar oss att innovativa, välfungerande miljölösningar uppmärksammas även i en internationell kontext. För ett rederi av Finferries storlek är det en verklig ära att vara med i denna grupp av stora, internationella aktörer och vinsten var en fin överraskning, konstaterade Finferries verkställande direktör Mats Rosin efter prisutdelningen.

I sitt tacktal lyfte han upp samarbetsparternas betydelse:

– Elektra är ett resultat av ett lysande samarbete mellan alla dem som deltagit i arbetet med Finlands miljövänligaste färja. Jag vill rikta mitt tack till teamet bakom den här speciella färjan: Åboföretaget Delta Marin planerade konceptet, polska Stogda skötte arbetsplaneringen. Varvet Crist S.A. ansvarade för fartygsbygget, Siemens i Trondheim utvecklade den nya tekniken och batterierna tillverkades av PBS. Laddningssystemet levererades av Cavotec. Ett varmt tack även till uppdragsgivarna Trafikverket och Egentliga-Finlands NTM-central som trodde på den nya teknikens möjligheter. Ett särskilt tack går till Finferries projektchef Kaj Jansson och hela övervakningsgruppen. För dem har den nya färjan varit en verklig satsning, konstaterade Mats Rosin i sitt tal.

Koncernen Finlands Färjetrafik, som marknadsförs med namnet Finferries, är ett statsägt rederi som sköter både förbindelsebåts- och färjetrafik. Finferries fartyg transporterar årligen  4 miljoner fordon och 10 miljoner passagerare. Koncernen har cirka 320 anställda på 44 rutter runt om i Finland. Hybridfärjan Elektra som utnyttjar landström som huvudsakligt drivmedel påbörjade trafikeringen på landsvägsfärjerutten mellan Pargas och Nagu i juni 2017.
 

Birka Cruises läggs ned

Rederi Ab Eckerös styrelse har till sist tvingats fatta det oundvikliga beslutet. Birka Cruises läggs ned.
Läs mer »

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »