Eckerö startar 26 juni

Ända sedan den 16 mars har Eckerö Linjens fartyg M/S Eckerö varit ur trafik till följd av covid-19-pandemin. Från och med fredagen den 26 juni ändras detta faktum, då fartyget igen går i trafik med start kl. 08.30 från Berghamn, Eckerö.

– Efter tre långa och tuffa månader utan trafik känns det nu fantastiskt roligt att få starta upp igen. Det finns fortfarande restriktioner gällande resandet och vem som får resa från Sverige till Åland. De har däremot lättats upp kontinuerligt, varför vår bedömning nu är att det är rätt läge att starta upp trafiken. Inrikesresande i Sverige är också numera tillåtet, vilket är en förutsättning för att kunna ta sig till Grisslehamn, säger Maria Hellman-Aarnio, Marknadsdirektör på Eckerö Linjen.

I Eckerö Linjens hamnar i Grisslehamn och i Eckerö samt ombord på M/S Eckerö har man gjort en mängd åtgärder för att hindra virusspridning och säkra att man följer Folkhälsomyndighetens direktiv. Samtliga i personalen, såväl ombord som i hamnarna, kommer att gå en obligatorisk kurs i smittskydd. Samtidigt följer vi även den branschstandard för säkra resor under pandemin, som tagits fram genom branschorganisationen Svensk Sjöfart.

– För att möjliggöra att rekommenderat avstånd hålls, har vi sänkt maxkapaciteten för antal gäster ombord till hälften av den normala gästvolymen. Vi har även begränsat antalet platser i restauranger och barer. Dessutom har vi en begränsning på antal personer som får vistas i taxfreebutiken samtidigt, tillägger Hellman-Aarnio.

– Tills vidare kommer vi inte att servera buffé, utan i Restaurang Bornholm erbjuder vi gästerna en brunchtallrik på förmiddagen och en 3-rättersmeny på eftermiddagsturerna, berättar köksmästare Tomas Berlin, som tillsammans med kollegan Joakim Nordberg har tagit fram nya rutiner och utbud för restaurangerna ombord.

Vid trafikstart är det följande tidtabell som gäller:

  • Avresa från Grisslehamn dagligen kl. 10.00 och 15.00, torsdag – söndag även kl. 20.00.
  • Avresa från Eckerö dagligen kl. 13.30 och 18.30, fredag – måndag även kl. 08.30.
  • Avgångarna från 26 juni är bokningsbara via webb- och telefonbokningen.

Baltica uthyrd för ny trafik

De goda nyheterna kommer i dag från lastfartygssidan och Godby Shipping Ab som hyrt ut M/S Baltica till norska Sea-Cargo som sedan tidiga
Läs mer »

Så gick Viking Grace på grund

Olyckorna förföljer Viking Line som drabbats extremt hårt av pandemin och de stängda gränser och restriktioner som den förorsakat.
Läs mer »

Staten betalar Ålandstrafik

Transport- och kommunikationsverket Traficom har fattat beslut om införande av trafikplikt för fartygstrafik på två rutter som stöder för
Läs mer »

Okänt föremål sänkte katamaran

Vad som egentligen hände i fredags kväll när den franska katamaranen Hallucine kapsejsade utanför den portugisiska kusten är oklart.
Läs mer »
Foto: Lennarth Sundberg.

Cinderella kryssar till Polen

Kryssningsindustrin börjar i sakta mak nystarta den trafik som pandemin satt stopp för.
Läs mer »

Vinsten ner 34 procent för Finnlines

Finnlines redovisar en tjugoprocentig minskning av intäkterna för årets första nio månader.
Läs mer »