Eckerö startar 26 juni

Ända sedan den 16 mars har Eckerö Linjens fartyg M/S Eckerö varit ur trafik till följd av covid-19-pandemin. Från och med fredagen den 26 juni ändras detta faktum, då fartyget igen går i trafik med start kl. 08.30 från Berghamn, Eckerö.

– Efter tre långa och tuffa månader utan trafik känns det nu fantastiskt roligt att få starta upp igen. Det finns fortfarande restriktioner gällande resandet och vem som får resa från Sverige till Åland. De har däremot lättats upp kontinuerligt, varför vår bedömning nu är att det är rätt läge att starta upp trafiken. Inrikesresande i Sverige är också numera tillåtet, vilket är en förutsättning för att kunna ta sig till Grisslehamn, säger Maria Hellman-Aarnio, Marknadsdirektör på Eckerö Linjen.

I Eckerö Linjens hamnar i Grisslehamn och i Eckerö samt ombord på M/S Eckerö har man gjort en mängd åtgärder för att hindra virusspridning och säkra att man följer Folkhälsomyndighetens direktiv. Samtliga i personalen, såväl ombord som i hamnarna, kommer att gå en obligatorisk kurs i smittskydd. Samtidigt följer vi även den branschstandard för säkra resor under pandemin, som tagits fram genom branschorganisationen Svensk Sjöfart.

– För att möjliggöra att rekommenderat avstånd hålls, har vi sänkt maxkapaciteten för antal gäster ombord till hälften av den normala gästvolymen. Vi har även begränsat antalet platser i restauranger och barer. Dessutom har vi en begränsning på antal personer som får vistas i taxfreebutiken samtidigt, tillägger Hellman-Aarnio.

– Tills vidare kommer vi inte att servera buffé, utan i Restaurang Bornholm erbjuder vi gästerna en brunchtallrik på förmiddagen och en 3-rättersmeny på eftermiddagsturerna, berättar köksmästare Tomas Berlin, som tillsammans med kollegan Joakim Nordberg har tagit fram nya rutiner och utbud för restaurangerna ombord.

Vid trafikstart är det följande tidtabell som gäller:

  • Avresa från Grisslehamn dagligen kl. 10.00 och 15.00, torsdag – söndag även kl. 20.00.
  • Avresa från Eckerö dagligen kl. 13.30 och 18.30, fredag – måndag även kl. 08.30.
  • Avgångarna från 26 juni är bokningsbara via webb- och telefonbokningen.

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »

I dag testades bogporten

Medan livet (alltför sakta) återvänder till det gamla normala pågår bygget av Viking Glory för fullt i Xiamen, Kina.
Läs mer »