Dödsfall till sjöss utreds av polis

En elektriker ombord på M/S Silja Symphony avled den 18 eller 19 maj ombord på M/S Silja Symphony. Mannen som var i trettioårsåldern var hemma från Estland och jobbade för ett utomstående företag som utförde renoveringsarbete ombord.

Enligt tidningen Sjömannen dog mannen till följd av en elchock och påträffades strax utanför den hytt han arbetade i då fartygets egen personal gjorde brandrond på lördagsmorgonen. Fartyget var då på väg mot Åland varför Ålands polismyndighet nu utreder dödsorsaken medan utredningen om eventuellt brott sköts av polisen i västra Nyland. Kroppen fördes i land i Mariehamn lördagen den 19 maj.

– Vi har en uppfattning om vad som skett, men detaljerna utreds och jag kan inte säga mer i detta läge. Mannen utförde renoveringsarbete i en av hytterna, vad han exakt gjorde innan han dog är ej klart och det försöker man få fram i utredningen. Mannen hittades avliden precis utanför en av hytterna han utfört arbete i, säger kommissarie Nina Rasmus vid Ålands polismyndighet till Sjömannen.

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »

Fler reste med M/S Eckerö

Nu har även Eckerö Linjen sammanställt antalet passagerare som reste med M/S Eckerö mellan Grisslehamn och Eckerö under år 2018.
Läs mer »
Foto: Gävle hamn

Gävle är Sveriges kaffehamn

Gävle hamn stärker sin position som Sveriges kaffehamn nummer ett.
Läs mer »