DFDS-höjdare till Sjöfartens dag

Danska jätterederiet DFDS’ vice vd Peder Gellert kommer till Mariehamn i vår för att tala på Sjöfartens dag ropax-seminarium den 9 maj. Sedan tidigare har även Grimaldis vd Emanuele Grimaldi bekräftat sitt deltagande.

DFDS har omkring 4.000 anställda och bedriver trafik i över tjugo länder i Nordsjön, Östersjön, Medelhavet och Engelska kanalen. Rederiet har nio roro-fartyg och -färjor i beställning från Kina och äger över 60 fartyg.

– Vi är både stolta och glada över att Peder Gellert och Emanuele Grimaldi väljer att komma till Åland, säger Eva Mikkola-Karlström, ordförande i Ålands Sjöfart rf som sedan 2001 har organiserat Sjöfartens dag – i dag känd som ”Finlands viktigaste sjöfartsdag”.

Under Sjöfartens dag samlas branschfolk från hela Norden och övriga världen för att diskutera gemensamma utmaningar och möjligheter. På den här länken kan du se de flesta av presentationerna från våren 2018. Under en intensiv dag sker hundratals möten – här kan du se vilka som var på plats.

Intresset för Sjöfartens dag är stort och antalet deltagare växer. Den just nu aktuella deltagarlistan hittar du nertill.

Här kan du anmäla dig och ditt företag redan i dag!

M/S Møysalen på väg in i Sandnessjøen. Foto: Boreal.

Norskt intresse för Föglölinjen

I dag är det 69 dagar kvar innan anbuden på den så kallade Föglölinjen mellan Svinö och Mellanholm ska vara inlämnade till Ålands landska
Läs mer »

Kändistätt på Rosella

Ute råder minusgrader men ombord på M/S Rosella höjs temperaturen när våren snart kommer.
Läs mer »

Allt klart för ny Kvarkenfärja

En vecka efter att Kvarken Link och Rauma Marine Construction (RMC) undertecknade intention
Läs mer »

Succé för Carus i Spanien

IT- och resespecialisten Carus med huvudkontor i Mariehamn har levererat ett komplett IT-system ombord på Trasmediterraneas färja M/S Ciu
Läs mer »
Hanna Hagmark berättar om dockbygget.

Pommerns säkra hamn

Bygget av den nya torrdockan för fyrmastade segelfa
Läs mer »
Foto: Jan-H Tetens/www.marinetraffic.com

Helmer Lundström köpte nytt fartyg

Västanfjärdrederiet Helmer Lundström Ab storsatsar och har köpt
Läs mer »