I dag testades bogporten

Medan livet (alltför sakta) återvänder till det gamla normala pågår bygget av Viking Glory för fullt i Xiamen, Kina. I dag kom de här bilderna från projektchef Kari Granberg & Co som berättar att alla de stora farrygsblocken nu är på plats, till allas glädje. Dessutom har man i dag på förmiddagen gjort en första provkörning av fartygets bogportar och allt fungerar till belåtenhet!

På hemmaplan berättar Viking Line i dag att man gör sig redo för att öppna fartygen för alla de artister som helt förlorat sin marknad under coronakrisen. I ett pressmeddelande skriver Viking Line så här:

Viking Line stöder inhemska artister och musiker i sommar. Coronakrisen har varit exceptionell och ekonomiskt utmanande för många i musikbranschen med inställda och avbokade festivaler och konserter. Viking Line är en av Finlands största arbetsgivare inom inhemsk underhållning. Under våren har fartygen huvudsakligen transporterat frakt, men med lättnader i restriktionerna öppnas nu dörrarna åter för artister och underhållare.

Ett stort antal kända finska artister kommer att uppträda på de röda båtarna kommande veckor, bland andra Laura Närhi, Ressu Redford, Mira Luoti & Mika Haapasalo Duo, Knipi, STIG, Teleks, Antti Ketonen Acoustic, Marjo Leinonen Trio, Mikko Harju och Leo.

- Vi stöttar våra inhemska artister genom att erbjuda dem att uppträda ombord till glädje för våra resenärer igen. Vi hoppas att den inhemska musikbranschen snabbt ska komma på fötter och vi hälsar våra stjärnartister varmt välkomna tillbaka till oss, säger Mikael Panelius, underhållningschef, Viking Line.

Artisterna kommer att uppträda på Gabriella, Viking Grace och Amorella under perioden 1.7 - 8.8.2020. Högsommarens upplägg är främst solouppträdanden med akustiskt ackompanjemang.

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »

I dag testades bogporten

Medan livet (alltför sakta) återvänder till det gamla normala pågår bygget av Viking Glory för fullt i Xiamen, Kina.
Läs mer »