I dag testades bogporten

Medan livet (alltför sakta) återvänder till det gamla normala pågår bygget av Viking Glory för fullt i Xiamen, Kina. I dag kom de här bilderna från projektchef Kari Granberg & Co som berättar att alla de stora farrygsblocken nu är på plats, till allas glädje. Dessutom har man i dag på förmiddagen gjort en första provkörning av fartygets bogportar och allt fungerar till belåtenhet!

På hemmaplan berättar Viking Line i dag att man gör sig redo för att öppna fartygen för alla de artister som helt förlorat sin marknad under coronakrisen. I ett pressmeddelande skriver Viking Line så här:

Viking Line stöder inhemska artister och musiker i sommar. Coronakrisen har varit exceptionell och ekonomiskt utmanande för många i musikbranschen med inställda och avbokade festivaler och konserter. Viking Line är en av Finlands största arbetsgivare inom inhemsk underhållning. Under våren har fartygen huvudsakligen transporterat frakt, men med lättnader i restriktionerna öppnas nu dörrarna åter för artister och underhållare.

Ett stort antal kända finska artister kommer att uppträda på de röda båtarna kommande veckor, bland andra Laura Närhi, Ressu Redford, Mira Luoti & Mika Haapasalo Duo, Knipi, STIG, Teleks, Antti Ketonen Acoustic, Marjo Leinonen Trio, Mikko Harju och Leo.

- Vi stöttar våra inhemska artister genom att erbjuda dem att uppträda ombord till glädje för våra resenärer igen. Vi hoppas att den inhemska musikbranschen snabbt ska komma på fötter och vi hälsar våra stjärnartister varmt välkomna tillbaka till oss, säger Mikael Panelius, underhållningschef, Viking Line.

Artisterna kommer att uppträda på Gabriella, Viking Grace och Amorella under perioden 1.7 - 8.8.2020. Högsommarens upplägg är främst solouppträdanden med akustiskt ackompanjemang.

Pandemin pressar hela sjöfarten

Den finländska sjöfarten lever just nu i den värsta krisen i modern tid, särskilt passagerarsidan är i stort sett borta i väntan på vacci
Läs mer »

Åbo hamn säljer kranar

Åbo Hamn Ab säljer sin lyftkransverksamhet till Turku Stevedoring Oy (TurkuSteve).
Läs mer »

Dubbla segel på norskt fartyg

Norska rederiet Sea-Cargo som nyligen hyrt Godby Shippings rorofartyg Misida, Misana och Baltica tar ett rejält kliv i hållbarhet genom a
Läs mer »

Framtidstro hos Wasaline

Wasalines vd Peter Ståhlberg är redo för framtiden och låter inte pandemin påverka humöret, mer än minimalt, och väljer att se positivt p
Läs mer »

Viking ser ljuset i tunneln

Till följd av pandemin och de restriktioner som infördes förlorade Viking Line i stort sett av all den trafik som bolaget lever av; 70 pr
Läs mer »

Wasa Express till Röda havet

M/S Wasa Express säljs av det finsk/svenska fartygsägaren Kvarken Link i Vasa till UME Shipping LLC i Förenade Arabemiraten.
Läs mer »