Consilium skickar volontär

Consilium stärker sitt samarbete med Mercy Ships genom att bidra med volontärer till världens största sjukhusfartyg, Africa Mercy. Till detta arbete har även Åland bidragit, bland annat med hjälp av donationer.

År 2015 inledde Consilium Marine & Safety AB ett samarbete med välgörenhetsorganisationen Mercy Ships. Nu förstärks samarbetet ytterligare genom att personal från Consilium åker till Mercy Ships sjukhusfartyg Africa Mercy, för volontärarbete under en månads tid.

Mercy Ships äger och driver världens största civila sjukhusfartyg som erbjuder fri sjukvård och utbildning inom hälsa till några av världens fattigaste länder. Mercy Ships startade 1978 och har sedan starten hjälpt över 2,5 miljoner människor i fler än 70 länder. Varje år bidrar omkring 1.000 volontärer till Mercy Ships livsviktiga arbete, allt från kirurger och sjuksköterskor, till fartygspersonal och administrativ personal.

Consilium bidrar nu med volontärer genom att låta en av sina anställda åka till sjukhusfartyget för att hjälpa till i Mercy Ships arbete. Consiliums ambition är att fortsatt uppmuntra sina anställda att utan kostnader åka till Mercy Ships fartyg som volontärer och hjälpa till i det omfattande arbete de utför på plats. Många inom Consilium känner varmt för det fina arbete Mercy Ships gör och några engagerar sig redan idag genom att på hemmaplan aktivt bidra som volontärer med vissa administrativa uppgifter.

Lena Cesarino som är först hos Consilium att åka till Africa Mercy som volontär, ankommer Kamerun i slutet av oktober och ska vara ombord en månad. Lena kommer att arbeta som ”Operations Assistant” ombord, vilket innebär att hon bland annat ska hjälpa till i matsalen och i kaféet på olika sätt, samt i den övriga dagliga verksamheten, där det behövs.

Jag har länge varit intresserad av att volontärarbeta men det var först när jag kom i kontakt med Mercy Ships som jag kände att jag hade hittat något som passade mig. Deras budskap träffade mig rakt i hjärtat. Jag beundrar hur de dels arbetar på plats, men också hur de utbildar sjukvårdspersonal i landet för att dessa sedan skall kunna ta över stafettpinnen, berättar Lena.

– Vi är väldigt stolta över att Lena Cesarino tar ytterligare ett steg och stärker vårt samarbete med Mercy Ships, något som också tar vårt samhällsansvar till nya nivåer. Vi hoppas att detta är startskottet för att fler personer från Consilium åker som volontärer med Mercy Ships, säger Nicklas Bergström, VD på Consilium Marine & Safety AB.  

Consilium är en av världens ledande leverantörer av produkter och system för säkerhet och navigation. Produktprogrammet omfattar bland annat brandlarm, detektion av gas, mätning av rökgaser, liksom navigationsutrustning. Dessutom marknadsförs brandskyddssystem och automationssystem, framför allt till olje- och gasindustrin och energisektorn. En ledstjärna i Consiliums erbjudande är att bidra till att skydda människor, materiella värden och miljön. Consilium mål är att vara kundens förstahandsval när säkerheten står i fokus och erbjuda marknadens bästa kundvärde. Genom att utnyttja koncernens kompetens, långa erfarenhet och höga innovationsförmåga, ska Consilium utvecklas till en ledande aktör inom valda marknads- och produktsegment och därigenom skapa värden för aktieägarna. Consilium är noterat på NASDAQ Stockholm, har 1.000 anställda och omsätter 1.700 MSEK.

Bildtexter

1: Lena Cesarino ska arbeta ombord på African Mercy under en månads tid.

2: African Mercy finns just nu på plats i Kamerun.

3. Första patienten var elvaåriga Justine som fötts med krumma ben men som nu kan gå igen, en operation har gjort hennes ben raka!

4: Ortopedteamet har hittills hjälpt 86 barn med olika former av böjda ben. Många av barnen har haft en lång väg att gå med olika pass av sjukgymnastik, där patienterna fått göra det största jobbet. Nu ser vi resultatet och många av barnen har fått tagit bort gipset och börjat sakta gå igen.

Folgefonn gjordes autonom av Wärtsilä.

Tungviktsfajt om autonoma fartyg

Det råder ingen hejd just nu på nyheterna om hur sjöfarten ska förhålla sig till framtiden i allmänhet och särskilt obemannade och/eller
Läs mer »
RMS Carelie ex RMS Ruhrort.

Maskinhaveri för RMS Carelie

Till följd av ett maskinhaveri sent på söndagskvällen har Rederi Ab Nathalies (RABN) fartyg M/S RMS Carelie bogserats till Oskarshamn för
Läs mer »
RIF:s vd Tiina Tuurnala deltog i Breaking Waves i Helsingfors.

Shippingproffs möttes i Helsingfors

Sjöklustrets främsta proffs samlades i Helsingfors för Breaking Waves-konferensen i måndag
Läs mer »

Styrelse valdes för RIF

Rederierna i Finland rf höll sitt ordinarie höstmöte i torsdags och utsåg nya styrelsemedlemmar för 2019.
Läs mer »

Jansson ny vd för Mariehamns Hamn Ab

Mariehamns Hamn Ab har utsett civilingenjören Alef Jansson, 44, från Mariehamn till ny vd. Han tillträder den 18 februari nästa år.
Läs mer »

Vikingmärket på plats i staden

Makarna Gunnar och Ellen Eklund finns nu för alltid på plats i Esplanaden i Mariehamn, mitt i den verklighet de förändrade tack vare sina
Läs mer »