Comeback i Eckerö för Suominen

Rederi Ab Eckerö kallar till bolagsstämma den 10 juni i Alandica i Mariehamn. Den tidigare planerade dividenden är avstyrd och föreslås inte delas ut. När det gäller val till rederiets styrelse föreslår de stora ägarna återval av ordförande Marika Mansén-Hillar, Åsa Dahlman, Carina Sunding, Björn Blomqvist, Johannes Dahlman och Kati Andersson. Dessutom föreslås att konsulten, tidigare rektorn för Ålands sjömansskola och ingenjören Bernt Bergman väljs in i styrelsen samt att tidigare mångårige ordföranden Jukka Suominen gör en comeback.

På den här länken finns en längre intervju att läsa med Jukka Suominen då han lämnade Eckeröstyret i fjol och blickade tillbaka på en spännande karriär.

Planen efter pensioneringen var att spela golf och ta det lugnt men sedan dök coronakrisen upp och Jukka Suominen fick frågan på nytt.

– Aktieägarna frågade mig om jag kunde ställa upp och jag hjälper naturligtvis till om jag kan. Det är hårda tider för rederierna nu och jag är en äldre man och har en del erfarenhet, säger Suominen till Ålandstidningen.

Den viktigaste frågan av dem alla att hantera i krisens fotspår handlar om pengar säger Suominen:

– Den stora frågan är hur finansieringen ska täckas. Hur ska man fylla den grop som uppstått nu när trafiken stått stilla. Sen behöver man också titta på hur trafiken ska se ut när den kommer igång igen, säger han till Ålandstidningen som frågar:

Ser du någon ljuspunkt när du tittar framåt då?

– Jo, såklart. Världen kan inte stanna bara på grund av det här. Alla kommer att klara sig men det är klart att det är lite annorlunda tider.

Foto: Oscar Farrera

Hurtigruten brast i rutiner

När Hurtigrutens fartyg M/S Roald Amundsen tvingades ställa in alla kryssningar till följd av covid-19 utbrott i juli tillsatte bolagets
Läs mer »

Jönköping valde Hogia

Att driva färjtrafik är ingen ensaksbransch.
Läs mer »

800 uppdrag för Sjöfartsverket

Sjöfartsverket genomförde över 800 sjöräddningsinsatser under årets sommarmånader mellan maj och augusti.
Läs mer »

I dag sjösätts Aurora Botnia

Aurora Botnia sjösätts i dag i Raumo och hela ceremonin kan följas i direktsändning med start klockan 15.00 finländsk tid.
Läs mer »

Lundqvist bygger tolfte tanker

Åländska Lundqvist Rederierna bygger ytterligare en aframax-tanker i Japan, vid Sumitomo Heavy Industries Marine and Engineering Co Ltd.
Läs mer »

Viking julkryssar till Mariehamn

En riktig jul inleds på Åland!
Läs mer »