Comeback i Eckerö för Suominen

Rederi Ab Eckerö kallar till bolagsstämma den 10 juni i Alandica i Mariehamn. Den tidigare planerade dividenden är avstyrd och föreslås inte delas ut. När det gäller val till rederiets styrelse föreslår de stora ägarna återval av ordförande Marika Mansén-Hillar, Åsa Dahlman, Carina Sunding, Björn Blomqvist, Johannes Dahlman och Kati Andersson. Dessutom föreslås att konsulten, tidigare rektorn för Ålands sjömansskola och ingenjören Bernt Bergman väljs in i styrelsen samt att tidigare mångårige ordföranden Jukka Suominen gör en comeback.

På den här länken finns en längre intervju att läsa med Jukka Suominen då han lämnade Eckeröstyret i fjol och blickade tillbaka på en spännande karriär.

Planen efter pensioneringen var att spela golf och ta det lugnt men sedan dök coronakrisen upp och Jukka Suominen fick frågan på nytt.

– Aktieägarna frågade mig om jag kunde ställa upp och jag hjälper naturligtvis till om jag kan. Det är hårda tider för rederierna nu och jag är en äldre man och har en del erfarenhet, säger Suominen till Ålandstidningen.

Den viktigaste frågan av dem alla att hantera i krisens fotspår handlar om pengar säger Suominen:

– Den stora frågan är hur finansieringen ska täckas. Hur ska man fylla den grop som uppstått nu när trafiken stått stilla. Sen behöver man också titta på hur trafiken ska se ut när den kommer igång igen, säger han till Ålandstidningen som frågar:

Ser du någon ljuspunkt när du tittar framåt då?

– Jo, såklart. Världen kan inte stanna bara på grund av det här. Alla kommer att klara sig men det är klart att det är lite annorlunda tider.

Viking Glory stärker Östersjön

När coronakrisen så småningom är över gäller det att stå redo på nytt.
Läs mer »

Baltic Queen till Mariehamn

Till följd av att reserestriktionerna mellan Estland och Finbland upphör att gälla i juni aviserar Tallink Grupp helt ny veckotrafik mell
Läs mer »

Skriv ditt namn, rädda sjöfarten!

Till följd av covid-19-pandemin håller sjöfarten i Sverige på att gå under.
Läs mer »

Isabelle till Kapellskär

Tallink Grupp sätter in sitt fartyg M/S Isabelle (tidigare Isabella, Viking Line) på rutten Paldiski-Kapellskär över sommaren. För närvar
Läs mer »

Farväl Alpo, tack för allt

Sjökaptenen och redaren Alpo Mikkola var på många sätt mannen som begrep såväl sjöfartens inre väsen, livet ombord på fartygen, som de st
Läs mer »

Åland är navet i IT-nätverk

Ålänningen Sune Häggblom är vd för FerryGateway Association som bildades 2014 med avsikten att forma en ny IT-standard för kommunikation
Läs mer »