Comeback i Eckerö för Suominen

Rederi Ab Eckerö kallar till bolagsstämma den 10 juni i Alandica i Mariehamn. Den tidigare planerade dividenden är avstyrd och föreslås inte delas ut. När det gäller val till rederiets styrelse föreslår de stora ägarna återval av ordförande Marika Mansén-Hillar, Åsa Dahlman, Carina Sunding, Björn Blomqvist, Johannes Dahlman och Kati Andersson. Dessutom föreslås att konsulten, tidigare rektorn för Ålands sjömansskola och ingenjören Bernt Bergman väljs in i styrelsen samt att tidigare mångårige ordföranden Jukka Suominen gör en comeback.

På den här länken finns en längre intervju att läsa med Jukka Suominen då han lämnade Eckeröstyret i fjol och blickade tillbaka på en spännande karriär.

Planen efter pensioneringen var att spela golf och ta det lugnt men sedan dök coronakrisen upp och Jukka Suominen fick frågan på nytt.

– Aktieägarna frågade mig om jag kunde ställa upp och jag hjälper naturligtvis till om jag kan. Det är hårda tider för rederierna nu och jag är en äldre man och har en del erfarenhet, säger Suominen till Ålandstidningen.

Den viktigaste frågan av dem alla att hantera i krisens fotspår handlar om pengar säger Suominen:

– Den stora frågan är hur finansieringen ska täckas. Hur ska man fylla den grop som uppstått nu när trafiken stått stilla. Sen behöver man också titta på hur trafiken ska se ut när den kommer igång igen, säger han till Ålandstidningen som frågar:

Ser du någon ljuspunkt när du tittar framåt då?

– Jo, såklart. Världen kan inte stanna bara på grund av det här. Alla kommer att klara sig men det är klart att det är lite annorlunda tider.

Birka Cruises läggs ned

Rederi Ab Eckerös styrelse har till sist tvingats fatta det oundvikliga beslutet. Birka Cruises läggs ned.
Läs mer »

Godby Shipping i ny linjetrafik

Oxelösunds hamn fortsätter ligga i framkant när det gäller utvecklandet av ny infrastruktur och kreativa lösningar.
Läs mer »
Foto: Emarine

Emarine gör Symphony ny igen

Nästa vecka inleder Silja Line sina kryssningar med M/S Silja Symphony från Stockholm till Visby via Åland.
Läs mer »

Tallink satsar och ökar trycket

Tallink Grupp har meddelat börsen att man tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.
Läs mer »
Foto: Godby Shipping.

Misida i trafik för PO Ferries

M/S Misida är just nu i Engelska kanalen med sikte på Dublin där hon har kontrakterats för trafik på Irländska sjön för P&O Ferries,
Läs mer »

Vinstregn över Lundqvists

Medan världen står inför en av sina värsta kriser någonsin och läget är spänt överallt fortsätter åländska Lundqvist Rederierna att tjäna
Läs mer »