Byggstart för Finnlines andra

Finnlines’ ambitiösa nybyggnadsprogram fortsätter på det kinesiska Nanjing Jinling-varvet. Byggandet av Finnlines andra nya hybridr-roro-fartyg startade vid det kinesiska Nanjing Jinling-varvet. De första stålplåtarna till det andra hybrid-roro-fartyget kapades vid den traditionella stålkapningsceremonin i onsdags under överinseende av maskinchefen Olli Leino som finns på plats. Hela nybyggnadsprogrammet värderas till 500 miljoner euro och omfattar tre hybrid-roro-fartyg samt två Superstar-ropax-fartyg som planeras för Kapellskär-Långnäs-Nådendal då trafikstarten sker 2023.

Fartygen som nu är i produktion förses med litiumjonbatterier vilket ska göra det möjligt att släppa ut noll i hamnarna. De tre första fartygen ska levereras under åren 2021 och 2022 och döps till Finneco I, Finneco II och Finneco III.

– Vi fortsätter att implementera vår strategi med beslutsamhet och konsekvens. På Finnlines utvecklar vi kontinuerligt vårt sätt att arbeta. Under de senaste tio åren har vi styrt investeringar till energieffektivitet och grön teknik och vårt nybyggnadsprogram fokuserar på ytterligare energibesparande funktioner. Dessa nya ultragröna fartyg kommer att erbjuda våra kunder mycket hållbara linjetjänster i framtiden, säger Emanuele Grimaldi, vd för Finnlines.

Viking klara med förhandlingar

Viking Line meddelar i dag att man avslutat de finländska och åländska samarbetsförhandlingar som inleddes den 1 september med anledninge
Läs mer »

Tallink Silja varslar 500 anställda

Verkligheten i pandemin kräver åtgärder långt utöver det vanliga.
Läs mer »

BLRT bygger unik foderpråm

Numera är det mesta möjligt, i teknisk mening, och därför har en unik fiskodlingspråm för matning av fisk i stora kassar konstruerats.
Läs mer »

Klart för landström för Viking XPRS

Allt fler hamnar erbjuder landström till gästande fartyg.
Läs mer »

Grattis Alfågeln, 30 år i dag

Samma höst som Östtyskland och Västtyskland blev ett Tyskland levererades M/S Alfågeln från varvet Sigbjørn Iversen M/V Skips i Flekkefjo
Läs mer »

Wasaline väljer hissar från Kone

Finländska KONE, världsledande inom hiss- och rulltrappindustrin, förser Wasalines nya färja Aurora Botnia med hissar.
Läs mer »