• M/S Viking Glory ska levereras från Kina i slutet av år 2021. Illustration: Viking Line.
    M/S Viking Glory ska levereras från Kina i slutet av år 2021. Illustration: Viking Line.
  • M/S Viking Glory ska levereras från Kina i slutet av år 2021. Illustration: Viking Line.

Brons till Viking för ansvar

Viking Line har mycket högt förtroende hos konsumenterna enligt Asiakkuusindeksi 2020-undersökningen som mäter konsumenternas lojalitet och upplevelse av finska företag. Viking Line rankas som det tredje mest ansvarstagande företaget i Finland, direkt efter Aurinkomatkat och Mehiläinen, rapporterar Viking Line i ett pressmeddelande. Topplaceringen i undersökningen understryker att Viking Line har tagit väl hand om sina kunder och tagit ett stort samhällsansvar under den pågående pandemin.

– Säkerheten är vår högsta prioritet, såväl för våra resenärer som för våra medarbetare. Vi bedriver sedan länge ett gediget arbete med att förebygga infektioner och smittsjukdomar, vilket intensifierats under pandemin. Vi är glada att detta också uppfattas av våra kunder och att vi nu får denna fina placering i Asiakkuusindeksi 2020-undersökningen. De som ska tackas för detta är självklart alla våra medarbetare såväl på de röda båtarna som på våra kontor. Mitt i en svår tid har vi lyckats tillsammans, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.

Ett konkret exempel på företagets omfattande arbete med att utöka säkerhetsåtgärderna under coronapandemin är att Viking Line som första rederi i världen har fått klassningssällskapet Det Norske Veritas Germanischer Lloyds (DNV GL) My Care -verifikat. Verifikatet som omfattar företagets samtliga sju fartyg samt verksamheten i sex terminaler styrker och kvalitetssäkrar Viking Lines förmåga att hantera och förebygga  infektionsrisker och smittsjukdomar.

Asiakkuusindeksi-undersökningen genomförs årligen sedan 2009. I undersökningen mäts kundupplevelsen och kundlojaliteten i åtta olika branscher. I år ingick 56 finska företag och drygt 3.500 konsumenter svarade på frågorna, minst 116 stycken per företag.

Mer information om undersökning hittas på Asiakasmarkkinointiliitto ry:s webbsidor.

Så gick Viking Grace på grund

Olyckorna förföljer Viking Line som drabbats extremt hårt av pandemin och de stängda gränser och restriktioner som den förorsakat.
Läs mer »

Staten betalar Ålandstrafik

Transport- och kommunikationsverket Traficom har fattat beslut om införande av trafikplikt för fartygstrafik på två rutter som stöder för
Läs mer »

Okänt föremål sänkte katamaran

Vad som egentligen hände i fredags kväll när den franska katamaranen Hallucine kapsejsade utanför den portugisiska kusten är oklart.
Läs mer »
Foto: Lennarth Sundberg.

Cinderella kryssar till Polen

Kryssningsindustrin börjar i sakta mak nystarta den trafik som pandemin satt stopp för.
Läs mer »

Vinsten ner 34 procent för Finnlines

Finnlines redovisar en tjugoprocentig minskning av intäkterna för årets första nio månader.
Läs mer »
Besättningen på Midas som räddade tre europeiska seglare. Från vänster Timo Väänänen, Jussi Sopanen, Kenneth Lindman, räddad seglare 1, RS 2, RS 3, Julius Flemming och Rasmus Nygren. Knästående från vänster Antti Makkonen, Kenny Taraya och Ramir Capatoy. Foto: Kalle Lehtinen.

Midas räddade tre seglare

Godby Shippings fartyg M/S Midas räddade i helgen tre skeppsbrutna seglare sedan deras katamaran vält ute på Atlanten, 150 sjömil från de
Läs mer »