• M/S Viking Glory ska levereras från Kina i slutet av år 2021. Illustration: Viking Line.
    M/S Viking Glory ska levereras från Kina i slutet av år 2021. Illustration: Viking Line.
  • M/S Viking Glory ska levereras från Kina i slutet av år 2021. Illustration: Viking Line.

Brons till Viking för ansvar

Viking Line har mycket högt förtroende hos konsumenterna enligt Asiakkuusindeksi 2020-undersökningen som mäter konsumenternas lojalitet och upplevelse av finska företag. Viking Line rankas som det tredje mest ansvarstagande företaget i Finland, direkt efter Aurinkomatkat och Mehiläinen, rapporterar Viking Line i ett pressmeddelande. Topplaceringen i undersökningen understryker att Viking Line har tagit väl hand om sina kunder och tagit ett stort samhällsansvar under den pågående pandemin.

– Säkerheten är vår högsta prioritet, såväl för våra resenärer som för våra medarbetare. Vi bedriver sedan länge ett gediget arbete med att förebygga infektioner och smittsjukdomar, vilket intensifierats under pandemin. Vi är glada att detta också uppfattas av våra kunder och att vi nu får denna fina placering i Asiakkuusindeksi 2020-undersökningen. De som ska tackas för detta är självklart alla våra medarbetare såväl på de röda båtarna som på våra kontor. Mitt i en svår tid har vi lyckats tillsammans, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.

Ett konkret exempel på företagets omfattande arbete med att utöka säkerhetsåtgärderna under coronapandemin är att Viking Line som första rederi i världen har fått klassningssällskapet Det Norske Veritas Germanischer Lloyds (DNV GL) My Care -verifikat. Verifikatet som omfattar företagets samtliga sju fartyg samt verksamheten i sex terminaler styrker och kvalitetssäkrar Viking Lines förmåga att hantera och förebygga  infektionsrisker och smittsjukdomar.

Asiakkuusindeksi-undersökningen genomförs årligen sedan 2009. I undersökningen mäts kundupplevelsen och kundlojaliteten i åtta olika branscher. I år ingick 56 finska företag och drygt 3.500 konsumenter svarade på frågorna, minst 116 stycken per företag.

Mer information om undersökning hittas på Asiakasmarkkinointiliitto ry:s webbsidor.

Viking klara med förhandlingar

Viking Line meddelar i dag att man avslutat de finländska och åländska samarbetsförhandlingar som inleddes den 1 september med anledninge
Läs mer »

Tallink Silja varslar 500 anställda

Verkligheten i pandemin kräver åtgärder långt utöver det vanliga.
Läs mer »

BLRT bygger unik foderpråm

Numera är det mesta möjligt, i teknisk mening, och därför har en unik fiskodlingspråm för matning av fisk i stora kassar konstruerats.
Läs mer »

Klart för landström för Viking XPRS

Allt fler hamnar erbjuder landström till gästande fartyg.
Läs mer »

Grattis Alfågeln, 30 år i dag

Samma höst som Östtyskland och Västtyskland blev ett Tyskland levererades M/S Alfågeln från varvet Sigbjørn Iversen M/V Skips i Flekkefjo
Läs mer »

Wasaline väljer hissar från Kone

Finländska KONE, världsledande inom hiss- och rulltrappindustrin, förser Wasalines nya färja Aurora Botnia med hissar.
Läs mer »