Bra drag på Birka

Högre försäljning, fler passagerare och glödheta internetsidor gör att Birka Cruises kan blicka tillbaka på en bra sommar och se fram mot ett ännu mer spännande år. Lanseringen av ett helt nytt upplevelsedäck med ny nattklubb, lobby lounge och mer shopping har gett Birka Cruises vind i seglen. Tillsammans med de senaste årens övriga satsningar på produktutveckling och en allmän svemester-trend som även Viking Line känt av kan rederiet summera en sommar med ökade marknadsandelar och nytt omsättningsrekord.

– Siffrorna talar för sig själva och visar att vi utvecklas i en riktning som tilltalar människor. Omsättningen för sommarperioden maj till augusti ökade med 15 miljoner kronor jämfört med fjolåret, vilket ger Birka Cruises ett nytt omsättningsrekord. Samtidigt har marknadsandelarna ökat med  2,63 procentenheter under sommaren. Det på en marknad med hård konkurrens säger Satu Andersson, VD på Birka Cruises.

Totalt valde 247.000 gäster att kryssa med Birka Cruises under perioden maj till augusti, jämfört med 233.000 samma period förra året. Rederiets målgrupp har breddats och i linje med produktutvecklingen spenderar resenärerna allt mer ombord.

– Gästerna värdesätter allt mer möjligheten att förboka sin favorithytt och sina aktiviteter vilket i kombination med en volymökningen starkt bidragit till vår ökade omsättning. Birka Cruises erbjuder förutom 21-timmars skärgårdskryssningar även unika långkryssningar på mellan två till fyra dygn till olika resmål runt om Östersjön. Genom att lägga om vårt trafikprogram har vi lyckats förlänga sommarsäsongen till att omfatta hela perioden maj till augusti. Årets nyhet Klaipeda sålde slut långt innan avresa och kryssningarna till Höga Kusten har blivit något av vårt signum under sommarmånaderna. Samtidigt bidrar både långkryssningar och andra specialkryssningar till att nya resenärer också upptäcker våra 21-timmars skärgårdskryssningar, säger Satu Andersson.

Förutom rekordomsättning och ökade marknadsandelar under sommaren så nådde bolaget all-time-high i antalet webbokningar och besök på birka.se. I juli gick 81 procent av all försäljning via webben.

Birka Stockholm i reklamen
Olli Somerkallio, Foreship, vd för Foreship Gmbh.

Foreship öppnar kontor i Hamburg

Designföretaget med mera Foreship har fått ny huvudägare och öppnar efter årsskiftet ett nytt k
Läs mer »

Lågt oljetryck bakom blackout

Verkligheten är som bekant en hårdare variant av dikten.
Läs mer »

Niklas väg mot världens största

Maskinmästaren Niklas Fabritius, 32, är välberest och lever ett hektiskt yrkesliv som sträcker sig över hela världen.
Läs mer »

Mergus nära krock med Finnswan

Finferries landsvägsfärja Mergus som trafikerar mellan Korpo och Houtskär var i dag onsdag nära att kollidera med Finnlines ropax-fartyg
Läs mer »

Shippingtoppar möts i Helsingfors

Det europeiska sjöklustrets toppar samlas till Breaking Waves-konferensen i Helsingfors den 21 november.
Läs mer »

Fler söker sig till sjöfarten

Sjöfartsverket och Transportföretagen ansvarade gemensamt under juli månad för Sjöfartskonvojen.
Läs mer »